HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πανέμορφο, Πανεύκολο και Πανάκριβο: Aglaonema Red Zircon


Αναστασία Τσαγκάρη

19 Σεπτεμβρίου 2021

Πανέμορφο, Πανεύκολο και Πανάκριβο: Aglaonema Red Zircon
Πανέμορφο, πανεύκολο και πανάκριβο. Τρεις λέξεις που περιγράφουν με απόλυτη ακρίβεια ένα φυτό που λίγους μήνες πριν δεν γνώριζα καν την ύπαρξή του.

Πανέμορφο, πανεύκολο και πανάκριβο. Τρεις λέξεις που περιγράφουν με απόλυτη ακρίβεια ένα φυτό που λίγους μήνες πριν δεν γνώριζα καν την ύπαρξή του. Αγόρασα το Agaonema Red Zircon στις αρχές του φετινού καλοκαιριού και τρείς μήνες μετά μπορώ να σας πω ότι είμαι ενθουσιασμένη με το νέο μου απόκτημα. Τροπικό φυτό που τα κατάφερε μια χαρά μέσα στον καύσωνα χωρίς να χάσει τίποτα από την αρχική του ομορφιά. Παρά την υπερβολική ζέστη αναπτύχθηκε πολύ μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα και το κυριότερο, είχε ελάχιστες ανάγκες σε νερό. 

Όλα αυτά βέβαια είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στην ομορφιά του βαθυκόκκινου φυλλώματός του που δικαιολογεί και την ονομασία Red Zircon. Aν θέλετε να διατηρηθεί το έντονο χρώμα στα φύλλα του απαιτείται φωτεινή θέση άλλα όχι απευθείας έκθεση στον ήλιο. Σαν φυτό τα πάει καλά και σε ημισκιερές θέσεις αλλά η ένταση του φωτός θα επηρεάσει και την ένταση των χρωμάτων. Στην αγορά θα βρείτε αρκετές ποικιλίες που διαφέρουν χρωματικά μεταξύ τους. Όσο πιο μεγάλο και πιο εντυπωσιακό τόσο πιο ακριβό. Η τιμή για ένα πολύ μικρό φυτό ξεκινάει από τα 6 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 25 ευρώ για μεγαλύτερα φυτά με κατακόκκινα φύλλα. 

Αν αποφασίσετε να βάλετε το Agaonema στη συλλογή σας φροντίστε να το στραγγίζετε καλά μετά από κάθε πότισμα και να προσθέτετε λίπασμα όσο υπάρχει ανάπτυξη. Αν δείτε ότι κιτρινίζει τα φύλλα του περιορίστε το πότισμα. Είναι φυτό που συγχωρεί  τα λάθη. Μοναδικό στολίδι για το σπίτι αλλά και για επαγγελματικούς χώρους.


Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο Facebook ή το κανάλι του στο YouTube.

jenny.gr