HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Τα φυτά που μεγαλώνουν στο νερό χωρίς χώμα


The Jennettes

8 Δεκεμβρίου 2021

Τα φυτά που μεγαλώνουν στο νερό χωρίς χώμα
Καλώς ήρθατε στον κόσμο της υδροπονίας!

Παρόλο που λατρεύουμε να έχουμε παντού φυτά στο σπίτι μας, τις περισσότερες φορές κάνουμε κάποια λάθος κίνηση που τα καταστρέφει. Εάν ψάχνετε κι εσείς εύκολες λύσεις για να αναπτύσσονται σωστά, τότε η είδηση πως υπάρχουν κάποια φυτά που θέλουν μόνο νερό για να μεγαλώσουν, χωρίς να είναι απαραίτητα στο χώμα, θα σας φανεί σωτήρια.

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα φυτά χρειάζονται τρία πράγματα για να αναπτυχθούν: φως, νερό και γόνιμο έδαφος. Η τρίτη προϋπόθεση απαιτεί χώμα αλλά μερικά φυτά απαιτούν μόνο νερό. Η διαδικασία να μεγαλώνουν τα φυτά μόνο με τη βοήθεια του νερού είναι εξαιρετικά απλή, απαιτεί ελάχιστο κόπο και αποτελεί μία και από τις πιο χρηστικές λύσεις όταν ο χρόνος για φροντίδα είναι περιορισμένος.

Αν, αντί για χώμα, δώσουμε νερό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και και ένα βάζο με στενό λαιμό για στήριξη, τότε σχεδόν ως δια μαγείας μπορούμε να αποκτήσουμε έναν ολάνθιστο κήπο μες στο σπίτι μας, αλλάζοντας το νερό μόνο μία φορά τον μήνα. Εάν ανησυχείτε μήπως τα φυτά σας δεν αντέξουν πολύ χωρίς χώμα, πρέπει να ξέρετε ότι χωρίς αυτό, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα ασθενειών ή παράσιτων.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε ένα φυτό που να βγάζει ρίζες στο νερό και να κόψουμε ένα κλαδάκι ακριβώς κάτω από ένα φύλλο. Στη συνέχεια, πρέπει να το μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο δοχείο με νερό με λευκό λαιμό ή μια γύαλα που θα στηρίζει το πάνω μέρος του φυτού, και τώρα η μεγαλύτερη σημασία κρύβεται στο νερό που θα του δώσουμε. Χρειάζεται να είναι εμφιαλωμένο για να έχουν αφαιρεθεί επιβαρυντικά συστατικά.

Έτσι, σχεδόν μετά από μισό μήνα θα έχουμε τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα από το φυτό μας. Όταν παρατηρούμε το νερό να μειώνεται, απλά προσθέτουμε την απαραίτητη δοσολογία.

Τα φυτά που μεγαλώνουν λοιπόν στο νερό χωρίς καμία άλλη απαίτηση και ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους, είναι τα εξής: το τυχερό bamboo, η μπιγκόνια, ο τηλεγράφος, το γεράνι, ο φίκος λυράτα, το φιλόδεντρο, ο κολεός, ο αγγλικός κισσός, το σπαθίφυλλο, η κρασούλα, το χλωρόφυτο. Από τα αρωματικά φυτά είναι το δενδρολίβανο, ο βασιλικός, η λεβάντα, η μέντα, το φασκόμηλο, η ρίγανη.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να τολμήσουμε τη διαδικασία που σας εγγυώμαστε ότι θα είναι απλή, εύκολη και η πιο απολαυστική.

Δείτε ακόμη:

TAGS