HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να ποτίζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου


JTeam

1 Φεβρουαρίου 2022

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να ποτίζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου
Pexels
Εσείς πότε τα ποτίζετε;

Κάθε φυτό που φιλοξενείται μες στο σπίτι σας, χρειάζεται την κατάλληλη ηλιακή έκθεση, την ιδανική θερμοκρασία για να αναπτυχθεί και το σωστό πότισμα. Οι ανάγκες του σίγουρα είναι πολύ περισσότερες αλλά μία από τις βασικότερες είναι το νερό και πολλές φορές κάνουμε λάθος με την ώρα που αποφασίζουμε να το ποτίσουμε.

Σύμφωνα με τον Alfred Palomares του 1-800-Flowers.com: «Η ιδανική ώρα για να ποτίζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου, είναι το πρωί. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το φυτό έτσι απορροφά το νερό χωρίς να εξατμίζεται και δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί υπερβολικά».

Όταν ποτίζετε τα φυτά σας το πρωί, προστατεύονται παράλληλα από μύκητες κι έτσι διατηρούνται υγιή και πυκνά. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν προλαβαίνετε να τα ποτίσετε το πρωί, τότε καλό είναι να τα ποτίζετε κάθε βράδυ απλά πρέπει να είστε σίγουροι ότι τους ρίχνετε νερό κοντά στις ρίζες και όχι στα φύλλα.

Mερικά σημάδια που δείχνουν ότι το φυτό σας χρειάζεται επειγόντως νερό, είναι όταν κρέμεται, όταν τα φύλλα του δείχνουν ζαρωμένα, όταν γίνονται καφέ και φυσικά όταν βλέπετε ότι δεν αναπτύσσεται. Είναι σημαντικό να ξέρετε επίσης πως τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες ποτίσματος με εκείνα του εξωτερικού χώρου.

Τα φυτά εξωτερικού χώρου επηρεάζονται από περισσότερους παράγοντες όπως είναι το είδος στο οποίο ανήκουν, το κλίμα που επικρατεί και φυσικά αν είναι τοποθετημένα σε γλάστρα ή στο έδαφος. Το σίγουρο είναι πως χρειάζονται περισσότερο νερό από τα φυτά εσωτερικού χώρου κι αυτό εξαρτάται κυρίως από τη θερμοκρασία και την κάθε εποχή.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να χρειάζονται πότισμα μία φορά την εβδομάδα καθώς το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν, είναι πιο σταθερό. Φυσικά, πέρα από την κατάλληλη ώρα ποτίσματος, πρέπει να φροντίζετε ώστε να μην το παρακάνετε με το νερό γιατί αυτό μπορεί να έχει επιζήμια αποτελέσματα για το φυτό σας.