HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Aνθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου που θα ανανεώσουν το σπίτι


JTeam

19 Φεβρουαρίου 2022

Aνθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου που θα ανανεώσουν το σπίτι
gryffyn m on Unsplash
Θα ανανεώσουν και θα δώσουν άλλη αισθητική στ

Μία απλή περιήγηση στο Instagram αρκεί, για να καταλάβει κανείς ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η νούμερο ένα τάση στη διακόσμηση. Κι όχι άδικα - ομορφαίνουν τον χώρο, μας γεμίζουν θετική ενέργεια. Έχουν, όμως, πολλές απαιτήσεις.

Χρειάζονται διαρκή φροντίδα, νερό, φως και αγάπη. Όσοι έχουμε τολμήσει να τα προσθέσουμε στο σπίτι μας, ξέρουμε. Και μάθαμε με τον σκληρό τρόπο, από τα φυτά που σκοτώσαμε κατά λάθος.

Όπου υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και λύση. Αν επιλέξουμε τα σωστά φυτά, τα οποία έχουν περιορισμένες ανάγκες και είναι δυνατό να ζουν για πάντα, όλα θα γίνουν ευκολότερα.

Παρακάτω, θα δούμε μερικά ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία θα μας ανανεώσουν και θα δώσουν άλλη αισθητική.

Πόθος: Με πανέμορφα φύλλα σε σχήμα καρδιάς, το μόνο που χρειάζεται είναι φως – προτιμά το έντονο, όμως και με μέτριο, θα είναι εντάξει.

Φυλλόδεντρο: Επίσης αναπτύσσεται καλύτερα σε δυνατό φως, όμως μπορεί να επιβιώσει και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Και είναι πανέμορφο.

Hoya curtisii: Μπορεί να αργεί να μεγαλώσει, όμως αξίζει την αναμονή. Το φυτό αυτό χρειάζεται υγρασία, αλλά και να βρίσκεται σε θέση που λούζεται από φως μερικές ώρες την ημέρα.

String of turtles: Γνωστό και ως peperomia prostrata, αυτό το ημιπαχύφυτο θέλει πολλή υγρασία και μέτριο φως για να μεγαλώσει.