HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πεθαίνουν τα φυτά σας; Με αυτά τα 3 tips, μπορείτε να τα σώσετε


JTeam

5 Μαρτίου 2022

Πεθαίνουν τα φυτά σας; Με αυτά τα 3 tips, μπορείτε να τα σώσετε
Eva Elijas from Pexels
Αν βλέπετε το αγαπημένο σας φυτό να αργοπεθαίνει, μην πτοείστε. Υπάρχει τρόπος να το βοηθήσετε

Τα φυτά εξωτερικού χώρου είναι εξαιρετικό στοιχείο διακόσμησης στο σπίτι, με έναν μοναδικό τρόπο φέρνουν τη φύση στο σπίτι μας. Όταν τα βλέπουμε να αργοπεθαίνουν λοιπόν, κάπως στενοχωριόμαστε.

Τα ποτίζουμε, τα φροντίζουμε, όμως εκείνα δεν επανέρχονται. Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προσαρμόζουμε τη θερμοκρασία, θέλουμε να τα σώσουμε και, αντί για αυτό, βλέπουμε τα φύλλα τους να γίνονται καφέ και, τελικά, να πέφτουν.

Παρακάτω, θα δούμε 3 tips που ίσως βοηθήσουν να τα γλιτώσουμε, πριν να είναι αργά.

Κλαδεύουμε τα νεκρά κλαδιά ή φύλλα

Από την πρώτη στιγμή που θα προσέξουμε τα πρώτα σημάδια, θα κλαδέψουμε τα καφέ φύλλα και τα αδύναμα κλαδιά με ειδικό ψαλίδι. Έτσι, θα ξαναμεγαλώσουν και θα είναι υγιή.

Κάνουμε σωστή μεταφύτευση

Οι ρίζες μεγαλώνουν και δε χωρούν πια στα μικρά γλαστράκια. Είναι σημαντικό να τα μεταφέρουμε με προσοχή σε νέα γλάστρα, με φρέσκο χώμα, χωρίς βιασύνη.

Προσέχουμε το πότισμα

Πολλές φορές, τα φυτά μας πεθαίνουν γιατί τα πνίγουμε. Πριν τα ποτίσουμε, πρέπει να ελέγχουμε το χώμα και να βεβαιωνόμαστε πως δεν είναι υγρό. Το υπερβολικό πότισμα θα τα καταστρέψει, καθώς οι ρίζες θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Παράλληλα, αν πάψουμε να τα ποτίζουμε εντελώς και το χώμα ξεραθεί, θα ακολουθήσουν και τα φυτά μας τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Χρειάζεται λοιπόν να βρούμε τη μέση οδό.