HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

5 φυτά που μεγαλώνουν γρήγορα αν βιάζεσαι να ανθίσει το μπαλκόνι σου


JTeam

26 Μαρτίου 2022

5 φυτά που μεγαλώνουν γρήγορα αν βιάζεσαι να ανθίσει το μπαλκόνι σου
pexels
Αν θες να φέρεις γρήγορα την άνοιξη στο μπαλκόνι σου, τότε δεν έχεις παρά να πειραματιστείς με τα παρακάτω φυτά που έχουν πολύ εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη

Αν είσαι λάτρης των φυτών, ξέρουμε καλά πως λατρεύεις να τα φιλοξενείς στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου, σε κάθε γωνιά, στις σκάλες αλλά και στην αυλή ή το μπαλκόνι. Όπου γενικά υπάρχει χώρος!

Ξέρουμε επίσης ότι μερικές φορές το μόνο που θες, είναι να δεις τα φυτά σου να μεγαλώνουν γρήγορα. Αν θες λοιπόν να δεις το μπαλκόνι σου να ανθίζει σύντομα με υγιή και εντυπωσιακά φυτά, δεν έχεις παρά να εμπνευστείς από τις παρακάτω προτάσεις που φημίζονται για την ταχύτητα της ανθοφορίας τους.

Ορτανσία

Υπάρχουν διάφορα είδη ορτανσίας και τα περισσότερα φημίζονται για τη γρήγορη ανάπτυξή τους. Χρειάζονται αρκετό ήλιο για καλύτερη ανθοφορία αλλά τους ζεστούς μήνες, ευδοκιμούν καλύτερα στη σκιά κυρίως τα απογεύματα. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ανθοφόρους θάμνους που φυτεύεται την εποχή της άνοιξης στον κήπο ενώ αποτελεί το ιδανικό φυτό στο μπαλκόνι. Ανάλογα με το είδος, η ορτανσία ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Butterfly Bush

Ίσως είναι η καλύτερη πρόταση για να ανθίσει γρήγορα το μπαλκόνι σου. Το Butterfly Bush ανθίζει όλο τον χρόνο ενώ δεν χρειάζεται λίπασμα. Παράγει αρωματικά πολύχρωμα λουλούδια που συλλογικά δημιουργούν υπέροχες μορφές που μοιάζουν με αιχμές κι έχει σχετικά μεγάλη περίοδο ανθοφορίας που εκτείνεται από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο.

Άρκευθος

Το συγκεκριμένο φυτό έχει χαρακτηριστικό άρωμα και χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα ενώ μπορεί να φιλοξενηθεί και να ομορφύνει το μπαλκόνι σου. Στολίζει τον κήπο με τις σκουροπράσινες βελόνες του ενώ καλό είναι να τοποθετείται σε θέσεις που βλέπουν τον ήλιο. Θέλει μέτριο πότισμα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τον πρώτο καιρό που θα φιλοξενηθεί στο μέρος που θα το τοποθετήσεις.

Πασχαλιά

Η Πασχαλιά είναι εξαιρετικά εύκολο φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας και αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι και - 20 βαθμούς Κελσίου. Θέλει απλά μια φωτεινή θέση, νερό και το κατάλληλο για ανθοφόρα φυτά λίπασμα. Διάλεξε ένα ωραίο μεγάλο πήλινο πιθάρι για να την μεταφυτεύσεις και μόλις απανθίσει εκεί γύρω στα τέλη του Μάη κλάδεψέ τη στο επιθυμητό ύψος.

Jenny.Gr

Κρεπ μυρτιά

Είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν στο μπαλκόνι σου, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα του και θέλει ήλιο για να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό ενώ μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Δοκίμασε να το υιοθετήσεις και το σίγουρο είναι πως θα εντυπωσιάσει οποινδήποτε επισκεφθεί το μπαλκόνι σου.