HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Μονστέρα Deliciosa: H βασίλισσα των φυτών εσωτερικού χώρου


Αναστασία Τσαγκάρη

4 Δεκεμβρίου 2022

Μονστέρα Deliciosa: H βασίλισσα των φυτών εσωτερικού χώρου
Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα εντυπωσιακά δερματώδη φύλλα της σε σχήμα καρδιάς που φέρουν εντυπωσιακές σχισμές

Τα τελευταία χρόνια η Μονστέρα Deliciosa έχει γίνει ένα από το πιο αγαπημένα καλλωπιστικά φυτά που επιλέγουμε για το σπίτι ή αλλά κυρίως για τους επαγγελματικούς χώρους. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα εντυπωσιακά δερματώδη φύλλα της σε σχήμα καρδιάς που φέρουν εντυπωσιακές σχισμές.

Μας έρχεται από το μακρινό Μεξικό και ως αμιγώς τροπικό φυτό αγαπά την υγρασία. Επειδή η Μονστέρα Deliciosa αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς επιλέξτε ένα σχετικά μεγάλο φυτό. Διαφορετικά θα πρέπει να έχετε υπομονή γνωρίζοντας όμως ότι το ύψος της μπορεί να φτάσει και τα δυο μέτρα. Λόγω του μεγάλου της όγκου θέλει χώρο για να αναπτυχθεί και είναι ιδανική για αίθρια όπου το φως έρχεται από ψηλά.

Jenny.Gr

Εύκολα φυτό στη συντήρησή του χωρίς ιδιαίτερες απατήσεις σε φως και νερό αλλά σε υγρασία και χώρο. Αν τώρα ο χώρος σας δεν ευνοεί την ανάπτυξή της μπορείτε να διαλέξετε κάποια άλλη ποικιλία με γρηγορότερη ανάπτυξη και μικρότερο όγκο όπως η Μονστέρα Monkey Mask.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο νέο μου βιβλίο που θα βρείτε εδώ ή να με ακολουθήσετε στα social media:

Blog: www.allaboutorchids.gr
YouTube: All About Orchids
Facebook:@allaboutorhid
Instagram:@allaboutorchids.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!