HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Φέτος στολίστε ένα αληθινό δεντράκι σε γλάστρα


Αναστασία Τσαγκάρη

11 Δεκεμβρίου 2022

Φέτος στολίστε ένα αληθινό δεντράκι σε γλάστρα
Μόλις τελειώσουν οι γιορτές είτε το αφήνετε στο χώρο σας είτε το μεταφέρετε σε εξωτερικό χώρο και το μεταφυτεύετε αν υπάρχει ανάγκη την κατάλληλη εποχή

Τι θα λέγατε φέτος αντί να στολίσετε ένα πλαστικό ή κομμένο δέντρο να δοκιμάσετε την επιλογή ενός φυσικού δέντρου φυτεμένο σε γλάστρα; Με αυτή την οικολογική επιλογή, το δέντρο σας θα συνεχίσει να ζει και μετά τις γιορτές στο μπαλκόνι ή στον κήπος για να σας θυμίζει όμορφες οικογενειακές στιγμές της χρονιάς που πέρασε.

Αν το πάρετε απόφαση, το κλίμα της περιοχής σας είναι αυτό που θα καθορίσει και τις φυτο-επιλογές σας. Αν βρίσκεστε στις βόρειες περιοχές της χώρας μας μπορείτε να προμηθευτείτε ένα οποιοδήποτε είδος ελάτου Σε περιοχές με πιο ζεστό κλίμα, τα έλατα δεν θα ευδοκιμήσουν την καλοκαιρινή περίοδο σε γλάστρα, γι’ αυτό προτείνω να επιλέξετε ανάμεσα σε κυπαρισσάκια, διάφορες ποικιλίες Τούγιας, την Αροκάρια και φυσικά τον Φίκο μπέντζαμιν.

Jenny.Gr

Από κει και πέρα δεν έχετε παρά να εξασφαλίσετε στο δέντρο σας μια φωτεινή θέση στο χώρο μακριά από θερμαντικά σώματα. Μην παραλείψετε τη χρήση led φωτισμού διαφορετικά θα προκαλέσετε εγκαύματα στο φύλλωμα του. Τέλος σας συμβουλεύω να αποφύγετε οποιοδήποτε υλικό μπορεί να παρεμποδίσει τη διαδικασία της αναπνοής του φυτού σας.

Μόλις τελειώσουν οι γιορτές είτε το αφήνετε στο χώρο σας είτε το μεταφέρετε σε εξωτερικό χώρο και το μεταφυτεύετε αν υπάρχει ανάγκη την κατάλληλη εποχή.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο νέο μου βιβλίο που θα βρείτε εδώ ή να με ακολουθήσετε στα social media:

Blog: www.allaboutorchids.gr
YouTube: All About Orchids
Facebook:@allaboutorhid
Instagram:@allaboutorchids.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!