HOME SWEET HOME HOME TIPS

4 εύκολοι τρόποι για να κάνετε ένα ανοιξιάτικο φρεσκάρισμα στο υπνοδωμάτιο


Χριστίνα Θεοδωροπούλου

30 Απριλίου 2020

4 εύκολοι τρόποι για να κάνετε ένα ανοιξιάτικο φρεσκάρισμα στο υπνοδωμάτιο

Μπορεί η περίοδος της καραντίνας να τελειώνει, αλλά τα κατάλοιπα δεν είναι τόσο εύκολο να τα αποτινάξουμε από πάνω μας. Τουλάχιστον εγώ, έχω ανοίξει τόσα μέτωπα στο σπίτι που με βλέπω να μένω μέσα για λίγο παραπάνω οικειοθελώς και μάλιστα με μεγάλη μου χαρά. Ο λόγος; Η ανανέωση της διακόσμησης του σπιτιού. 

Σας έχω πει ήδη ότι με αφορμή το #μένουμεσπίτι, βρήκα ευκαιρία να ασχοληθώ με την διακόσμησή του. Κάποια πράγματα μπήκαν σε τάξη, κάποια πετάχτηκαν, κάποια προστέθηκαν. Επόμενη στάση redecoration το δικό μου υπνοδωμάτιο. Ένας χώρος που θέλω να είναι όμορφος, να μπορώ, να χαλαρώνω, να ξεκουράζομαι και να παίρνω έμπνευση. 

Σε αυτή τη φάση λοιπόν, στόχος είναι όχι μόνο να το τακτοποιήσω, αλλά να του δώσω κι έναν ανοιξιάτικο αέρα φρεσκάδας. Μία λουλουδάτη νότα, λίγο χρώμα με μικρές διακοσμητικές πινελιές, προσθήκες κι αλλαγές αρκούν για να μεταμορφωθεί το υπνοδωμάτιο σε ένα μικρό καταφύγιο από την πίεση της καθημερινότητας. 

1. Όλα στη θέση τους

Με την ευκαιρία της ανανέωσης, καλό είναι να γίνεται ένα ξεκαθάρισμα. Περιττά πράγματα, ρούχα και μικροαντικείμενα που ξεμένουν, πιάνουν χώρο, «μπουκώνουν» την διακόσμηση και αφαιρούν πόντους από την αισθητική του χώρου. 

Τι κάνουμε

Αρχικά χωρίζουμε νοητά δύο χώρους στο δωμάτιο. Στον ένα τοποθετούμε όσα θέλουμε να κρατήσουμε και στον άλλο όλα εκείνα που θέλουμε να ξεφορτωθούμε. Βάζουμε σε σακούλες αυτά που θα χαρίσουμε, από αυτά που θα πετάξουμε και φυλάμε σε αποθηκευτικά κουτιά όσα κρατάμε. Τα κουτιά της ΙΚΕΑ με την ετικέτα, βοηθούν αρκετά στην σωστή ταξινόμηση και στο να βρίσκετε εύκολα ότι θέλετε αργότερα. 

jenny.gr

Χρήσιμο deco tip: Βρείτε μία γωνιά στο υπνοδωμάτιο και δημιουργήστε έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα bonus στη διακόσμηση. Ραφάκια, ένα μικρό, ανοιχτό σύστημα αποθήκευσης, κρεμάστρες ή μικροέπιπλα θα σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε τον χαμό, χωρίς να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε αποθήκη. Ανάμεσα στα κουτιά και τα καλάθια αποθήκευσης, τοποθετήστε όμορφα διακοσμητικά και η γωνιά αυτή θα γίνει το highlight του δωματίου. 

2. Αλλαγή σεζόν στην ντουλάπα

Η ντουλάπα σας μπορεί από μόνη της να φέρει την άνοιξη. Από την ώρα που τα πουλόβερ και τα χοντρά ρούχα θα αποθηκευτούν και τα floral πουκάμισα και τα αέρινα φορέματα θα πάρουν πρώτη θέση στην ντουλάπα, η διάθεση αλλάζει και μαζί της ο τρόπος που τα βλέπετε όλα γύρω σας, όχι;

jenny.gr

Τι κάνουμε

Αφού αποθηκεύσετε όλα τα χειμερινά –κρατήστε 2-3 πιο ζεστά- αφήστε την ντουλάπα άδεια και φανταστείτε την με τα καλοκαιρινά σας ρούχα μέσα. Μπορεί να σας φαίνεται γελοίο, αλλά βοηθάει. Εφοδιαστείτε με επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους, όπως ειδικές κρεμάστρες, χωρίσματα, κουτιά και καλάθια και βάλτε σε τάξη την ντουλάπα σας, δίνοντάς της και μία ωραία εικόνα. Θα βρίσκετε εύκολα τα πάντα και σίγουρα θα έχετε περισσότερη έμπνευση την ώρα που θα φτιάχνεται τα outfits σας. 

3. Χρώματα κι αρώματα

Η προσθήκη χρώματος κι ένα απαλό άρωμα είναι αρκετά ευεργετικά για την ψυχολογία αλλά και για την διακόσμηση την άνοιξη. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που θυμίζει αρκετά χειμωνιάτικο ή τι έχει βαρεθεί και δράστε.

jenny.gr

Τι κάνουμε

Αλλάξτε την κουρτίνα, αλλάξτε το κάλυμμα του κρεβατιού ή το ριχτάρι, προσθέστε διακοσμητικά μαξιλάρια με prints. Αγοράστε ένα καινούργιο σετ σεντονιών ή ακόμα προσθέστε ένα μικρό γλαστράκι στο κομοδίνο ή σε ένα ράφι. Η διαφορά θα γίνει αμέσως αισθητική. Τα florals και τα tropical prints είναι τόσο έντονα που αν σας αρέσουν, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για μία σχεδόν ολική διακοσμητική ανανέωση. 

Extra tip: Ρίξτε μία ματιά στα ανοιξιάτικα χαλιά. Χωρίς πολλές κινήσεις, θα δείτε το υπνοδωμάτιό σας να μεταμορφώνεται, διατηρώντας την ζεστασιά του, δίχως να χάνει τον φρέσκο ανοιξιάτικο αέρα. 

4. Poster mania

Είναι η δική μου εμμονή στην διακόσμηση τελευταία. Φαντάζομαι συνθέσεις από posters με απλές κορνίζες παντού. Και την αρχή έχω αποφασίσει να την κάνω από το υπνοδωμάτιο. Μία ωραία σύνθεση με posters που έχουν τα χρώματα που αγαπάτε είναι ιδανική ή ακόμα και μία σύνθεση με φωτογραφίες οικογενειακές από αγαπημένες στιγμές. 

jenny.gr

Τι κάνουμε

Αρχικά αποφασίστε αν θέλετε να κάνετε σύνθεση από κορνίζες ή να βάλετε μία μεγάλη. Στη συνέχεια, φτιάξτε το δικό σας ανοιξιάτικο mood board, συμμετρικό ή και όχι. Αν θέλετε να δώσετε ύψος στον τοίχο, τότε φροντίστε η διάταξη της σύνθεσης να είναι κάθετη, ενώ αν θέλετε να δώσετε μήκος, δοκιμάστε μία οριζόντια. Επιλέξτε posters με λουλούδια, με στοιχεία της φύσης, με ζώα ή ακόμα και με αφηρημένα ή γεωμετρικά σχέδια. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη. Ουσιαστικά σε αυτό το κομμάτι, αυτή είναι ο μόνος σας περιορισμός. 

Extra deco bonus: Δώστε λίγη παραπάνω προσοχή στον φωτισμό. Μπορείτε να αλλάξετε το φωτιστικό ή ακόμα καλύτερα να προσθέσετε μικρά, επιτοίχια φωτιστικά ή λαμπατέρ.

jenny.gr

Η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσετε θα ανανεώσει άμεσα τον χώρο. Και θυμηθείτε: Ένα επιτοίχιο φωτιστικό που να φωτίζει διακριτικά έναν πίνακα θα αναβαθμίσει ποιοτικά την διακόσμηση.

#menoumespiti λοιπόν και παίρνουμε έμπνευση και ιδέες για την οργάνωση του σπιτιού μας από το ΙΚΕΑ.gr.

TAGS