HOME SWEET HOME HOME TIPS

Puerto Rico Sunshine: Το νέο χρώμα της Pantone φέρνει «το πάθος των κατοίκων του νησιού» σε κάθε σπίτι


JTeam

2 Φεβρουαρίου 2022

Puerto Rico Sunshine: Το νέο χρώμα της Pantone φέρνει «το πάθος των κατοίκων του νησιού» σε κάθε σπίτι
DISCOVER PUERTO RICO
Το νέο χρώμα της Pantone είναι γεμάτο ζεστασιά και αισιοδοξία.

Η Pantone μόλις κυκλοφόρησε ένα από τα πιο ζεστά της χρώματα που είναι αφιερωμένο στο Puerto Rico και περικλείει «την αισιοδοξία και το πάθος των κατοίκων του νησιού».

Με καλοκαιρινές νότες, το "Puerto Rico Sunshine" αποπνέει το τροπικό κλίμα του τόπου και είναι ένα από τα χρώματα που περιγράφεται ως «μια γεμάτη και εξωτική ζωντανή κόκκινο- πορτοκαλί απόχρωση». Το νέο αυτό χρώμα προέκυψε από τη μελέτη του φυσικού και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Puerto Rico, Hector J. Jimenez, PhD, ο οποίος προσδιόρισε το χρώμα του φωτός του ήλιου, χρησιμοποιώντας «διάφορα υπάρχοντα μοντέλα της ηλιακής ακτινοβολίας και της ατμόσφαιρας σε διαφορετικές στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο το νησί».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Leah Chandler, CMO του Discover Puerto Rico: «Το Puerto Rico έχει τόση ηλιοφάνεια, που πραγματικά περισσεύει. Καθώς ο ζοφερός χειμώνας πλησιάζει σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μοιραζόμαστε το χρώμα του ήλιου μας για να ενεργοποιήσουμε και να αναζωογονήσουμε τους ανθρώπους, ειδικά αυτούς τους πιο κρύους μήνες. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ταξιδιώτες να κρατήσουν το νησί στα δικά τους σχέδια για το 2022, καθώς η τροπική γοητεία του νησιού βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αεροπλάνο. Αν και δεν είναι όλοι έτοιμοι να ταξιδέψουν αυτή τη στιγμή, μπορούν να ενσωματώσουν τον ήλιο του νησιού στο σπίτι τους ως έμπνευση».

Η αντιπρόεδρος της Pantone, Laurie Pressman, επισημαίνει ότι «το χρώμα αυτό υμνεί το ζεστό και φιλόξενο πνεύμα και την καλή διάθεση του φανταστικού αυτού φυσικού παραδείσου». Πρόσφατα, η εταιρεία χρωμάτων δημιούργησε και την πρώτη χρωματική παλέτα για ανθρώπινη επιδερμίδα.

Συγκεκριμένα, καλωσόρισε το 2022, κυκλοφορώντας τον νέο και ίσως πιο καινοτόμο οδηγό αποχρώσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα, ο οποίος στηρίχθηκε στα χρώματα του ανθρώπινου δέρματος. Γνωστός ως SkinTone Guide, ο οδηγός με άξονα την ποικιλομορφία των ανθρώπων περιέχει έναν ακριβή κατάλογο με 110 χρώματα που ανταποκρίνονται στην χρωματική παλέτα της ανθρώπινης επιδερμίδας.

Ο νέος οδηγός επιλογής αποχρώσεων είναι η πλησιέστερη και πιο ακριβής φυσική αναπαράσταση των χρωμάτων του δέρματος ενώ πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη οπτική αναφορά για χρήση σε οποιονδήποτε τομέα κρίνει απαραίτητη τη λήψη ενός συγκεκριμένου χρώματος δέρματος.

Η νέα αυτή τεχνολογία επικυρώνει την αφοσίωση της Pantone στη συμπερίληψη και την εκπροσώπηση, διαβεβαιώνοντας ότι κάθε άνθρωπος όχι μόνο αξίζει να περιλαμβάνεται σε χρωματικούς οδηγούς ανεξαρτήτως χρώματος και δέρματος, αλλά και να απεικονίζεται ακριβώς όπως είναι και του αξίζει, τιμώντας την καταγωγή του.

TAGS