HOME SWEET HOME HOME TIPS

10 φυτά που αξίζει να βάλεις στο μπάνιο σου


JTeam

18 Ιανουαρίου 2023

10 φυτά που αξίζει να βάλεις στο μπάνιο σου
pexels
Ευδοκιμούν σε συνθήκες υγρασίας και προσθέτουν extra χρώμα στον χώρο

Μετά από μια έντονη μέρα, ένα μπάνιο είναι πολλά παραπάνω από τη γνωστή, απλή διαδικασία. Σε αποφορτίζει, σε χαλαρώνει και σε ανανεώνει για την επόμενη μέρα. Με το κατάλληλο χρώμα στους τοίχους, με διακόσμηση από την οποία δεν θα λείπουν αρωματικά κεριά και σαπούνια, μπορείς εύκολα να μετατρέψεις την εμπειρία στην πιο χαλαρωτική στιγμή της ημέρας.

Αν θες να απογειώσεις τον χώρο, μπορείς να προσθέσεις και μερικά φυτά, που εκτός από καλαισθησία, θα μειώσουν σημαντικά το άγχος, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα του αέρα του σπιτιού σου. Αν θες να κάνεις το πιο αρωματικό και ξεκούραστο μπάνιο της ζωής σου από εδώ και πέρα, δεν έχεις παρά να φιλοξενήσεις τα παρακάτω. Είναι σημαντικό ότι η λίστα περιέχει φυτά που αντέχουν την υγρασία, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Τα παρακάτω φυτά λοιπόν αντέχουν την υψηλή υγρασία, τις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες και τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

1. Σανσιβιέρια

2. Φτέρη

3. Πόθος

4. Αερόφυτο

5. Μπαμπού

Jenny.Gr
pexels

6. Μονστέρα

7. Αλόη

8. Μωβ ορχιδέα

9. Σπαθίφυλλο

10. Γαρδένια

Aν τώρα θες να διώξεις τη μούχλα και την υγρασία από το σπίτι σου, καλό είναι να επενδύσεις σε φυτά όπως οι ορχιδέες. Είναι από τα πιο κοινά και αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου, προσθέτοντας extra πόντους στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι τα συγκεκριμένα φυτά απορροφούν την υγρασία και τη διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα. Μεγαλώνουν με το ηλιακό φως και καλό είναι να τις τοποθετείς κοντά σε παράθυρο ενώ απαιτούν ελάχιστο νερό.

Μια γλάστρα με λεμονιά είναι επίσης καλή επιλογή. Εκτός από τα φρέσκα λεμόνια, θα χαρίσει άρωμα φρεσκάδας και καθαριότητας, αλλά παράλληλα θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα από την υγρασία. Δεν πρέπει να παραμελείς να την ποτίζεις τακτικά, διαφορετικά θα μαραθεί γρήγορα. Αξίζει την ιδιαίτερη και τακτική σου φροντίδα. Ο φοίνικας απορροφά παράλληλα την υγρασία μέσω των φύλλων του. Ποικιλίες όπως οι φοίνικες ρομπελίνι, οι φοίνικες μπαμπού και ο αρέκα είναι ιδανικά για την αποτροπή της δημιουργίας μούχλας και ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους.