HOME SWEET HOME HOME TIPS

4 DIY ιδέες διακόσμησης για να αποκτήσει το σπίτι σου τον δικό του χαρακτήρα


JTeam

28 Ιουνίου 2023

4 DIY ιδέες διακόσμησης για να αποκτήσει το σπίτι σου τον δικό του χαρακτήρα
pexels
Κάθε δωμάτιο θα έχει τη δική του, αποκλειστική ταυτότητα, αρκεί να ακολουθήσεις τα tricks των interior designers

Όταν πρόκειται για την παραγωγή όμορφων πραγμάτων μες στο σπίτι, οι δημοφιλείς τάσεις που έρχονται από το εξωτερικό, είναι must αλλά δεν είναι η μόνη λύση. Αν σου αρέσει να δημιουργείς με τα χέρια σου, τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο interior designer, oύτε να ξοδέψεις μια ολόκληρη περιουσία για να κάνεις τον χώρο που ζεις, μοναδικό.

Οι interior designers μοιράστηκαν πρόσφατα μερικά πολύτιμα μυστικά στην Washington Post, για να τα καταφέρεις χωρίς βοήθεια ώστε να μεταμορφώσεις το σπίτι σου σε ένα ξεχωριστό καταφύγιο που θα φέρει μόνο τη δική του υπογραφή.

Δώσε προσωπικό χαρακτήρα στα μαξιλάρια

Οι ειδικοί προτείνουν να τοποθετείς τα μαξιλάρια στον καναπέ και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, σαν να σου αφηγούνται μια ιστορία. Για αρχή, το μεγαλύτερο σε μέγεθος μαξιλάρι είναι σημαντικό να τοποθετείται πάντα προς την εξωτερική πλευρά του καναπέ. Ο πιο πετυχημένος αριθμός για μαξιλάρια σε καναπέ είναι γενικά ο αριθμός 5. Δώσε έμφαση στα χρώματα και τις υφές. Απόφυγε τα έντονα τώρα το καλοκαίρι και κάνε συνδυασμούς που θα προσθέσουν παιχνιδιάρικη διάθεση.

Πρόσθεσε κάτι παλιό

Tα vintage αντικείμενα προσθέτουν μοναδικό χαρακτήρα στο σπίτι σου και μπορεί να σε γλιτώσουν από extra έξοδα για νέες αγορές. Όλοι έχουμε κρατημένα σε κάποια γωνία στο σπίτι μας κάποια αντίκα ή κάποιο οικογενειακό κειμήλιο που έχουν συναισθηματική αξία. Ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσεις λοιπόν με τον σωστό τρόπο αρκεί να το τοποθετήσεις σωστά.

Χρησιμοποίησε ταπετσαρίες (με μέτρο)

Δημιούργησε με λίγα λόγια, τοίχους με προσωπικότητα! Από την Kate Hudson μέχρι την Gwyneth Paltrow, οι stars ορκίζονται στο deco trend που όπως φαίνεται, είναι διαχρονικό. Οι ταπετσαρίες αποτελούν έναν από τους πιο εύκολους τρόπους για να αλλάξουμε τη διάθεσή μας αλλά και την όψη ενός χώρου που έχουμε βαρεθεί και θέλουμε να τον μετατρέψουμε σε κάτι μοναδικό. Η επιλογή των σχεδίων και των χρωμάτων αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου αλλά πρόσεξε να τις ενσωματώσεις με μέτρο και σε μικρές δόσεις ειδικά αν επιλέξεις γεωμετρικά ή floral σχέδια.

Μεταμόρφωσε ένα κλασικό φωτιστικό

Οι πιθανότητες να έχεις ήδη σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου ένα κλασικό φωτιστικό, είναι πολλές και μπορείς πραγματικά να το μεταμορφώσεις και να του δώσεις έναν εντελώς ξεχωριστό χαρακτήρα. Μπορείς να κόψεις τα σχήματα που θες σε ένα χαρτόνι, να τα βάψεις με χρώμα και να κάνεις το φωτιστικό σου super stylish. Ακόμα και αν δε φημίζεσαι για το ταλέντο σου στη ζωγραφική, σίγουρα μπορείς να δημιουργήσεις απλές γραμμές ή και απλά γεωμετρικά σχέδια, όπως τετράγωνα ή κύκλους. Έτσι θα έχεις ανανεώσει αυτόματα και τον χώρο σου.