HOME SWEET HOME HOME TIPS

Εσύ χρησιμοποιείς baby oil όταν καθαρίζεις το σπίτι;


JTeam

16 Σεπτεμβρίου 2023

Εσύ χρησιμοποιείς baby oil όταν καθαρίζεις το σπίτι;
pexels
Ήξερες ότι εξαφανίζει όλα τα σημάδια και γυαλίζει φοβερά κάποιες συσκευές;

Αν μέχρι σήμερα έκανες τις δουλειές του σπιτιού χωρίς να χρησιμοποιείς το baby oil ως καθαριστικό, την επόμενη φορά θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. Μες στο σπίτι υπάρχουν συσκευές, και κυρίως οι ανοξείδωτες, που καθαρίζονται πολύ δύσκολα και πάντα μένει κάποιο σημάδι. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείς από αυτό το πρόβλημα, είναι το baby oil.

Αν έχεις προσπαθήσει να σκουπίσεις το ψυγείο ή το πλυντήριο πιάτων σου με ένα κανονικό σπρέι καθαρισμού, θα ξέρεις ότι συνήθως αφήνει πίσω του κάποιο ενοχλητικό σημάδι. Παρόλο που το baby oil δεν θα αντικαταστήσει το σπρέι καθαρισμού, καθώς το χρειάζεσαι για να καθαρίσεις τη βρωμιά από τη συσκευή, θα σου φανεί χρήσιμο για να εξαφανίσεις αυτά τα σημάδια και τις ραβδώσεις.

Αυτό γιατί το baby oil περιέχει ορυκτέλαιο, το οποίο είναι γνωστό για τις λιπαντικές του ιδιότητες. Όταν το εφαρμόζεις σε ανοξείδωτο ατσάλι, σχηματίζει ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα που βοηθά στη μείωση της τριβής μεταξύ του μετάλλου και του χαρτιού ή του πανιού που καθαρίζεις, μειώνοντας τα σημάδια των ραβδώσεων.

Μπορεί να σε βοηθήσει μάλιστα να γεμίσεις μικροσκοπικές ατέλειες ή μικρογρατσουνιές στο ψυγείο ή το πλυντήριο πιάτων σου, δημιουργώντας ένα λείο και αστραφτερό αποτέλεσμα.

Ωστόσο καλό είναι να θυμάσαι πως δεν πρέπει ποτέ να το αναμίξεις με άλλα καθαριστικά. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Calibre Cleaning στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, Rocky Vuong: «Η ανάμειξη καθαριστικών δεν μειώνει μόνο τη δράση και την αποτελεσματικότητά τους, αλλά πολλές φορές προκαλεί νέες, επιβλαβείς ουσίες».

Αν αναμείξεις για παράδειγμα υγρό πιάτων και χλωρίνη, θα προκληθούν τοξικές αναθυμιάσεις χλωραμίνης σε περίπτωση που το υγρό πιάτων περιέχει αμμωνία οπότε καλό είναι να τσεκάρεις τι αναγράφεται στο κάθε καθαριστικό πριν το αναμείξεις. Οπότε αν σκέφτεσαι να κάνεις κάτι παρόμοιο με το baby oil, καλύτερα να το ξανασκεφτείς.