HOME SWEET HOME HOME TIPS

Η συσκευή που πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά στην κουζίνα, αλλιώς αποτελεί εστία μικροβίων


JTeam

25 Αυγούστου 2024

Η συσκευή που πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά στην κουζίνα, αλλιώς αποτελεί εστία μικροβίων
Unsplash
Τη χρησιμοποιούμε καθημερινά, όμως δεν την καθαρίζουμε καθημερινά

Η κουζίνα αποτελεί έναν από τους χώρους του σπιτιού που χρησιμοποιούμε συνέχεια. Από την ώρα που θα ξυπνήσουμε μέχρι αργά το βράδυ, θα χρειαστεί να περάσουμε αρκετές φορές το κατώφλι της για να μαγειρέψουμε, για να πιούμε νερό, για να πάρουμε κάποιο σνακ, για να φάμε ή απλώς για να καθίσουμε. Ακόμα, ένας λόγος είναι η καθαριότητα.

Επειδή, ακριβώς μπαινοβγαίνουμε και τη χρησιμοποιούμε συνέχεια, είναι σημαντικό να τη διατηρούμε καθαρή και τακτοποιημένη. Η αλήθεια είναι πως μια οργανωμένη κουζίνα, με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, χρειάζεται αρκετό χρόνο καθαριότητας. Και μπορεί να μην μπαίνουμε κάθε ημέρα σε αυτή τη διαδικασία, ωστόσο υπάρχει μια συσκευή που είναι αναγκαίο να καθαρίζουμε πολύ συχνά.

Ο λόγος για τον φούρνο μικροκυμάτων. Τον χρησιμοποιούμε καθημερινά, όμως δεν τον καθαρίζουμε καθημερινά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τόσο το χερούλι του, που το αγγίζουμε δεκάδες φορές μέσα στην εβδομάδα, όσο και εσωτερικά, όπου μπορεί να βρίσκονται υπολείμματα φαγητού, πρέπει να καθαρίζονται τακτικά.

Πώς να καθαρίσω γρήγορα τον φούρνο μικροκυμάτων

Το χερούλι του φούρνου μικροκυμάτων μπορεί να μολυνθεί από βακτήρια, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να τηρούμε κάποιους κανόνες υγιεινής για την ασφάλεια όλων. Οι ιδιότητες του ξυδιού όσον αφορά στο καθάρισμα είναι ευρέως διαδεδομένες. Συνεπώς, δεν υπάρχει καλύτερος σύμμαχος στην καθαριότητα του φούρνου μικροκυμάτων.

Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό προσθέτουμε μερικές κουταλιές ξύδι και με ένα πανάκι περνάμε όλες τις επιφάνειες εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε να απομακρύνουμε όλα τα μικρόβια. Ακόμα ένας τρόπος να καθαρίσουμε τον φούρνο μας, είναι να ανακατέψουμε σε ένα μικρό δοχείο νερό και ξύδι και να το βάλουμε για λίγα λεπτά μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Οι ατμοί θα μαλακώσουν τους δύσκολους λεκέδες, ενώ οι ανεπιθύμητες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.