HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Καθιστικό: Διακόσμηση που ταιριάζει σε κάθε εποχή του χρόνου


17 Οκτωβρίου 2018

ian-dooley-331063-unsplash.jpg

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει πως η διακόσμηση είναι χαρά και δημιουργία. Αυτό σημαίνει πως τίποτε δεν μπορεί να μας σταματά από το να δημιουργούμε μέσα στο χώρο μας κάθε εποχή του χρόνου χωρίς πολλά έξοδα.

Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα γιατί οι προϋποθέσεις δεν είναι οικονομικού χαρακτήρα. Το αντίθετο θα λέγαμε!

Ετοιμάστε τη βάση πάνω στην οποία θα δημιουργήσετε επιλέγοντας ουδέτερα χρώματα Ένας χώρος για να μπορέσει να διακοσμηθεί κάθε εποχή του χρόνου με διαφορετικά στοιχεία θα πρέπει να υπάρχει μια βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να πατάτε, σαν οδηγό, για να μπορέσετε να τον διακοσμήσετε.

Με τη λέξη βάση, σε αυτήν την περίπτωση, νοείται η χρωματική. Ένας καθιστικό σε ανοιχτές παλ αποχρώσεις μπορεί εύκολα να αλλάξει ύφος ανά εποχή απ’ ότι ένα καθιστικό με συγκεκριμένο ύφος υπό συγκεκριμένες αποχρώσεις.

Ένα λευκό καθιστικό, όμως, θα ήταν η ιδανικότερη επιλογή ακόμη κι αν από πολλούς το λευκό δεν αντιμετωπίζεται ως πραγματικό χρώμα.

Το λευκό έχει την εκπληκτική ιδιότητα να συνδυάζεται με τα πάντα και ταυτόχρονα να συνδυάζει τα πάντα μεταξύ τους χωρίς καμια δυσκολία ή περιορισμό.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, τη διακόσμηση ενός καθιστικού για όλες τις εποχές του χρόνου έχοντας ως βάση μας το λευκό.

Σε ένα χώρο όπου το λευκό κυριαρχεί μπορείτε να αλλάζετε κάθε εποχή ορισμένα διακοσμητικά στοιχεία έτσι ώστε να μπορείτε να αλλάζετε και το ύφος της διακόσμησης.

Κουρτίνες Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάζετε τις κουρτίνες σας. Κρατήστε τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα για τους χειμερινούς μήνες και τα πιο παλ ή πολύχρωμα για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η κουρτίνες καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση των επιφανειών ενός καθιστικού και η αλλαγή τους θα κάνει αμέσως τη διαφορά στο χώρο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση

Δείτε επίσης: 6 τρόποι για να φέρουμε το Hygge στη διακόσμησή μας

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!