HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

13 τρόποι για να ανανεώσετε το σπίτι σας με μηδενικό κόστος


17 Δεκεμβρίου 2018

thehomeissue_zerocost0-1024x585.jpg

Στη σύγχρονη ζωή, με τους έντονους ρυθμούς, έρχεται κάποια στιγμή που όλοι χρειάζονται μια ανανέωση στον χώρο που ζουν.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μια καθολική ανακαίνιση ή πλήρη αλλαγή της διακόσμησης, αλλά μικρές αλλαγές που δίνουν νέο αέρα και χαρακτήρα στο σπίτι. Με την αφορμή των χριστουγεννιάτικων εορτών αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο επιτακτική – πάρτι με φίλους στο σπίτι, καλεσμένοι που θα φιλοξενήσετε για μερικές μέρες και εορταστικά οικογενειακά τραπέζια είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που επιβάλλουν μια ανανέωση στη διακόσμησή σας.

Ωστόσο, ο χρόνος και τα χρήματα μπορεί να μην συμβαδίζουν με την επιθυμία σας να ανανεώσετε το περιβάλλον στο οποίο ζείτε. Γι αυτόν τον λόγο εμείς θα σας παρουσιάσουμε 13 τρόπους για να δώσετε μια πινελιά ανανέωσης χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ.

Αλλάξτε τη διάταξη. Με ένα χαρτί, ένα μολύβι και λίγα… μπράτσα μπορείτε να αλλάξετε παντελώς τη ροή του χώρου. Με τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα σκεφτείτε μια νέα διάταξη: μετακινήστε τον καναπέ στο παράθυρο ή απομακρύνετε τα έπιπλα από τους τοίχους. Μπορείτε, μάλιστα, φέρετε ένα έπιπλο ή ένα έργο τέχνης από κάποιο άλλο δωμάτιο.

Αναποδογυρίστε το χαλί σας. Αυτό το κόλπο λειτουργεί μόνο με συγκεκριμένα χαλία, συνήθως τα οριεντάλ. Σε περίπτωση, όμως, που έχετε ένα τέτοιο χαλί και το έχετε βαρεθεί, όταν το αναποδογυρίσετε θα αποκαλύψετε μια διαφορετική υφή και πιο «μουντά» χρώματα, κάτι που θα ανανεώσει τον χώρο σας.

Χρησιμοποιήστε λουλούδια και φυτά από τον κήπο σας. Βγείτε στον κήπο και κόψτε μερικά διακοσμητικά κλαδιά ή φύλλα. Είναι μια εξαιρετική διακοσμητική λύση και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα βάζο και λίγο νερό.

Αποκαλύψτε την αυθεντική υφή κάποιου πράγματος. Αν ζείτε σε παλιό σπίτι ενδέχεται κάποια πράγματα να έχουν επενδυθεί με διαφορετικό υλικό από το αρχικό. Ένα καλό παράδειγμα είναι το πάτωμα. Αποκαλύψτε, λοιπόν, την παλιά του υφή και δώστε στον χώρο σας μια ρετρό πινελιά.

Χρησιμοποιήστε το χρώμα που έχει μείνει. Όλοι μας έχουμε την εμπειρία ενός τενεκέ με χρώμα που είναι 90% άδειος αλλά τον κρατάμε μήπως και χρειαστεί (από κάποια παλιά βαφή τοίχων πχ). Χρησιμοποιήστε αυτό το χρώμα για να βάψετε ένα έπιπλο ή έναν τοίχο και ο χώρος σας αυτόματα θα ανανεωθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση

Δείτε ακόμη: 10 Ιδέες σε χαμηλό κόστος για να έχετε περισσότερο χώρο στο μικρό σας σπίτι

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.