HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Ο κανόνας του πεπονιού και ο λόγος που πρέπει να τον εφαρμόσετε στη διακόσμησή σας


17 Μαρτίου 2019

thehomeissue_bedroom-1024x587.jpg

Τα μικρά υπνοδωμάτια είναι δύσκολο να διακοσμηθούν λόγω ενός συγκεκριμένου επίπλου: του κρεβατιού! Παρόλα αυτά, το ότι έχετε ένα μεγάλο κρεβάτι σε ένα μικρό δωμάτιο δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνετε εκπτώσεις στο στιλ αλλά και στον χώρο.

Ακολουθώντας τις λύσεις που σας δίνουμε παρακάτω, θα κάνετε το μικρό σας υπνοδωμάτιο να δείχνει πολύ μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι.

Αδειάστε το υπνοδωμάτιό σας από περιττά διακοσμητικά Γνωρίζετε τον κανόνα του πεπονιού; Ο κανόνας αυτός αφορά τους μικρούς χώρους και λέει πως τα διακοσμητικά ενός μικρού χώρου δεν πρέπει να είναι μικρότερα από ένα πεπόνι. Οτιδήποτε μικρότερο δημιουργεί απλά ακαταστασία.

Βάψτε τους τοίχους σας σε ανοιχτές αποχρώσεις Ο λόγος που αυτό παίζει ρόλο είναι πως τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν το φως κάνοντας ένα δωμάτιο να δείχνει πιο φωτεινό και πιο ευρύχωρο. Οι σκούρες αποχρώσεις από την άλλη απορροφούν το φως και κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο μικρός.

Αποφεύγετε τα περιττά έπιπλα Δεν χρειάζεστε πάντα δύο κομοδίνα, ειδικά αν το δωμάτιό σας είναι μικρό. Βγάζοντας απλά το ένα κομοδίνο ο χώρος σας θα δείξει αρκετά μεγαλύτερος. Επίσης μια πολύ ωραία ιδέα -αν είστε άτομα νεαρής ηλικίας- είναι να πάρετε ένα κρεβάτι το οποίο θα είναι σχεδόν ένα με το πάτωμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Μικρό υπνοδωμάτιο: Οι ιδανικές αποχρώσεις για να το διακοσμήσετε