HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Japandi: Tο νέο trend διακόσμησης που θα μετατρέψει το σπίτι σας σε έναν Zen παράδεισο


The Jennettes

23 Ιουλίου 2021

Japandi: Tο νέο trend διακόσμησης που θα μετατρέψει το σπίτι σας σε έναν Zen παράδεισο
Ίσως να μην έχετε ακούσει για το Japandi, αλλά πιθανότατα έχετε δει κάπου στοιχεία της διακόσμησής του, ή μπορεί να το έχετε ήδη στο σπίτι σας! Το Japandi είναι ένα υβρίδιο ιαπωνικής και σκανδιναβικής αισθητικής. Σκεφτείτε τον ιαπωνικό κήπο Zen να συναντά το cosy hygge. Ακούγεται μαγευτικό, σωστά; 

Ίσως να μην έχετε ακούσει για το Japandi, αλλά πιθανότατα έχετε δει κάπου στοιχεία της διακόσμησής του, ή μπορεί να το έχετε ήδη στο σπίτι σας! Το Japandi είναι ένα υβρίδιο ιαπωνικής και σκανδιναβικής αισθητικής. Σκεφτείτε τον ιαπωνικό κήπο Zen να συναντά το cosy hygge. Ακούγεται μαγευτικό, σωστά

Είναι ένας ανοιχτός χώρος με έμφαση στο ξύλο και δεν περιέχει υπερβολική διακόσμηση, εκτός ίσως από μερικά ιδιαίτερα στοιχεία εδώ κι εκεί. Τα ήπια χρώματα στον τοίχο με υφή μπαμπού ή κέδρο ή γεωμετρικές γραμμές αντηχούν στο μοτίβο των παραδοσιακών ιαπωνικών παραθύρων shoji. Το Japandi είναι ένας ήρεμος, χαλαρός και μινιμαλιστικός χώρος, εμπνευσμένος από τη φύση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Japandi (@japandi_design)

Και το στυλ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές με τον καιρό. Στην ετήσια έκθεση Pinterest Predicts, η οποία περιγράφει τις προβλέψεις της για τις επερχόμενες τάσεις με βάση τις αναζητήσεις χρηστών, η εταιρεία ανακάλυψε ότι οι αναζητήσεις «Japandi» είχαν αυξηθεί κατά 100% από έτος σε έτος.

Τι φέρνει όμως αυτά τα δύο στυλ διακόσμησης μαζί; Το Japandi λειτουργεί, καθώς τα δύο σχέδια (σκανδιναβικό και ιαπωνικό) έχουν τις ίδιες βασικές πεποιθήσεις. Και οι δύο πολιτισμοί εκτιμούν την απλότητα και τη λειτουργικότητα, καθώς και τον θαυμασμό για τη φύση και τη χειροτεχνία. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Japandi (@japandi_design)

Η σκανδιναβική έννοια του «hygge» - μια λέξη που περιγράφει το αίσθημα της ζεστασιάς, της άνεσης, της ικανοποίησης και της ευεξίας - συνδυάζεται τέλεια με την αρχαία βουδιστική έννοια του wabi-sabi που προωθεί την αποδοχή της ατέλειας και της παροδικότητας.

Και είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε μια πινελιά του στιλ στο σπίτι σας!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Japandi (@japandi_design)

Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από πράγματα που δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό ή δεν έχουν σημαντικό νόημα για εσάς. Η κύρια ιδέα είναι η λειτουργικότητα - στο Japandi δεν υπάρχει χώρος για ακαταστασία και άχρηστα αντικείμενα που φέρνουν αρνητική ενέργεια στη ζωή σας.

Χρησιμοποιήστε φυσικά στοιχεία - ξυλεία, τερακότα, μπαμπού, χαρτί, μπαστούνι, μαλλί, λινό - για να εντάξετε στο σπίτι σας. Τα έπιπλα πρέπει να είναι πρακτικά, χαμηλού προφίλ και απλά. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Japandi (@japandi_design)

Μία από τις κύριες ιδέες είναι ότι με αυτόν τον τρόπο είμαστε πιο κοντά στη γη και τη φύση, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες σπιτιού γαλήνη και ηρεμία.

Πηγή cover: Instagram

Δείτε ακόμη: 15 σουρεαλιστικές φωτογραφίες διακόσμησης εσωτερικού χώρου

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr