HOPE MAGAZINE ISSUE 13

Cool Is


Τζένη Μπαλατσινού

2 Νοεμβρίου 2017

6.jpg

Πόσο κακή αισθητική είναι όλο αυτό. Και πόσο προβληματικούς ανθρώπους κρύβει αυτή η εικόνα και αυτή η συμπεριφορά. Αλλά αυτός ο δρόμος είναι ο εύκολος. Δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια για να είσαι αγενής ή προσβλητικός. Kαι σίγουρα αυτή η συμπεριφορά και εικόνα δεν είναι καθόλου cool (να μια λέξη που δεν μεταφράζεται στα ελληνικά).   

Τι είναι όμως cool και γιατί το αγαπάμε τόσο; Λένε όλοι πως cool σημαίνει να είσαι κυρίως ο εαυτός σου. Αυτό το αντιλαμβάνομαι ως: να υποστηρίζεις τις αδυναμίες και τα μικροελαττώματά σου. Να τις αναγνωρίζεις και να τις αγκαλιάζεις, γιατί τότε θα αγκαλιάσεις και τις αδυναμίες των άλλων.

Eίναι κατ’ αρχάς η ευγένεια στις λίγες λέξεις που ανταλάσσεις με όσους συναλλάσεσαι στην καθημερινότητα, από το κατάστημα μέχρι το εστιατόριο και από το γραφείο μέχρι το σπίτι σου. Είναι η ηρεμία σε ό,τι λες και κάνεις. Στο πώς φέρεσαι, στο πώς φέρεις τον εαυτό σου. Να μην βάφεσαι υπερβολικά, να μην ντύνεσαι προκλητικά, να μην είσαι στιλιζαρισμένη. Να μην κάνεις την έξυπνη, να ακούς τους άλλους, να μην νευριάζεις με το παραμικρό, να μην ρίχνεις την ψυχολογία σου αμέσως μόλις συμβεί κάτι. Να αντιμετωπίζεις την ζωή με ηρεμία και ευγένεια. Ναι αισθάνεσαι όμορφη και να βλέπεις και τους γύρω σου όμορφους. Να βλέπεις την μεγάλη εικόνα στη ζωή και να μην κολλάς σε μικρότητες και μικροπρέπειες.

Εν ολίγοις, να μένεις μακριά από οποιαδήποτε υστερία, δηλαδή υπερβολή. Γιατί η υπερβολή κρύβει ανασφάλεια.  Το coolness είναι λοιπόν εσωτερική κατάκτηση και τελικά είναι κάτι που το επιλέγουμε. Και τότε βγαίνει φυσικά, αβίαστα.

Σε αυτό το τεύχος του HOPE που ονομάσαμε THE COOL ISSUE, η Μαρία διαλέγει τα ρούχα κλειδιά που θα προσθέσουν λίγο coolness στο στιλ μς (βλ. 5 steps to cool). Η Τίνα καταγράφει τι έχει ένα cool κορίτσι πάντα στο νεσεσέρ της (βλ. This is It girl),  ενώ η Αφροδίτη χαρτογραφεί το who is who των cool girls. Γιατί, όπως  λέει η Χριστίνα στο άρθρο της «Τι είναι cool και πώς θα το αποκτήσουμε», είναι πολύ cool να είσαι cool.

Enjoy!