Τώρα που τα σχολεία έκλεισαν, είναι μια καλή ευκαιρία να κάτσουμε σπίτι, να μαγειρέψουμε παρέα με τα παιδιά μας και μετά να απολαύσουμε το δημιούργημα μας! Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να ψωνίζω στο Σούπερ Μάρκετ με μέτρο και με το σκεπτικό να μην πετάω τρόφιμα.
Είναι πραγματικά λυπηρό και θα έλεγα προκλητικό, όταν υπάρχει κόσμος που πεινάει, εγώ να αγοράζω μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που έχουμε ανάγκη, με αποτέλεσμα πολλές απ' αυτές να καταλήγουν στα σκουπίδια.
Η αλήθεια είναι πως δεν τα καταφέρνω πάντα να είμαι μετρημένη στις αγορές μου. Αν όμως κάποιες φορές ξεφύγω, προσπαθώ τουλάχιστον να αξιοποιήσω ό, τι αγόρασα.
Για παράδειγμα, τις μπανάνες. Αν κάποια στιγμή τύχει να περισσέψουν και παραωριμάσουν, φτιάχνω με αυτές κέικ, pancakes, σοκολατένια κουλουράκια αλλά και αυτό το λαχταριστό και πεντανόστιμο μπανανόψωμο! Έτσι προσθέτουμε στη διατροφή μας ένα υγιεινό σνακ και ταυτόχρονα δεν πάει τίποτα χαμένο.
Υλικά
•50 γρ ελαιόλαδο
•25 γρ μέλι
•2 αβγά
•2-3 ώριμες μπανάνες λιωμένες με ένα πιρούνι
•50 γρ γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή νερό
•1 κγ μαγειρική σόδα
•1 κγ βανίλια σκόνη
•1/2 κγ κανέλα
•200 γρ αλεύρι λιναρόσπορου (μπορείτε να βάλετε και σικάλεως ή και απλό)
•1 κούπα τσαγιού ξηρούς καρπούς (εγώ έβαλα καρύδια)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 στον αέρα. Χτυπάμε με σύρμα το ελαιόλαδο και το
μέλι. Προσθέτουμε τα αβγά, τις μπανάνες και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε την σόδα, την βανίλια, την κανέλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς
και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα
στους 165 στον αέρα. Δοκιμάστε το! Είναι πεντανόστιμο υγιεινό και εύκολο. Μπορείτε να το συνδυάσετε, όσο ακόμα είναι ζεστό, με λίγο βούτυρο αλλά και όταν κρυώσει, με λίγο μέλι με ταχίνι ή την μαρμελάδα που σας αρέσει.
Μπορείτε να με βρείτε επίσης στον φυσικό μου χώρο, στο blog μου Mama Petounia, στο instagram μου @mamapetounia, αλλά και στο facebook page μου Mama Petounia