#MAMAPETOUNIASCORNER

5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα το φθινόπωρο


Ζωή Κατσάτου

30 Σεπτεμβρίου 2020

5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μας καλεί να πάρουμε πινέλα και χρώματα για να ζωγραφίσουμε τον μικρό παράδεισο αυτής της εποχής! Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις πιο θεραπευτικές και δημιουργικές ασχολίες για να μετατρέψετε το φετινό φθινόπωρο, σε ένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων.

Βγείτε μια βόλτα

Η φύση δείχνει τα πιο όμορφα χρώματα της το φθινόπωρο, οπότε αξιοποιήστε το στο έπακρο! Βγείτε από το σπίτι σας και μην απομονωθείτε, ακόμη και τις μέρες που έχει γκρίζο καιρό.
Μια βόλτα έξω από το σπίτι, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην τόνωση του ηθικού μας. Οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα, (συμπεριλαμβανομένου του περπατήματος, ιδανικά τουλάχιστον 30 λεπτά), θα αυξήσει τη ροή του αίματος και θα παρέχει οξυγόνο στον εγκέφαλο. Επομένως, ενισχύει την ενέργειά μας χάρη στην απελευθέρωση ενδορφινών, που μας ενεργοποιούν και ενεργούν ως ένα είδος φυσικής μορφίνης, το οποίο παράγεται από τον οργανισμό, κάνοντάς μας πιο χαρούμενους!

Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα

Το φθινόπωρο, είναι μια εξαιρετική περίοδος για να ξεκαθαρίσετε την ντουλάπα σας. Μαζέψτε τα καλοκαιρινά και κατεβάστε τα χειμωνιάτικα. Διαλέξτε ποια ρούχα δεν φοράτε πια και χαρίστε τα. Θα απελευθερωθείτε από τα περιττά πράγματα και θα κάνετε χώρο για τα σημαντικά!

Μείνετε σπίτι με παρέα

Οργανώστε και διακοσμήστε το σπίτι σας, έτσι ώστε να είναι μια ζεστή φωλιά, και καλέστε τους φίλους σας για ένα νόστιμο φθινοπωρινό brunch, κηρύσσοντας την έναρξη της νέας σεζόν με τον πιο γλυκό και αγαπησιάρικο τρόπο.

Φροντίστε την διατροφή σας

Στις καλοκαιρινές μας διακοπές, όλο και κάποια παγωτά φάγαμε παραπάνω, όλο και κάποια ποτά ήπιαμε, όλο και κάποια διατροφική ατασθαλία κάναμε, και είναι φυσικό και γιατί όχι, και ευχάριστο! Καιρός όμως τώρα, να φροντίσουμε την διατροφή μας, να προσέξουμε το καθημερινό μας μενού, να εντάξουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ό,τι άλλο πιστεύουμε εμείς ότι μας κάνει καλό, έτσι ώστε να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας και να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας για τυχόν ιώσεις και χειμωνιάτικες γρίπες.

Διαβάστε ένα καλό βιβλίο

Τώρα το φθινόπωρο, που νυχτώνει νωρίς, είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσετε να διαβάζετε εκείνο το βιβλίο, που θέλατε πολύ, και που όλο το αναβάλλατε. Κλείστε το κινητό, φτιάξτε ένα ζεστό τσάι, βρείτε μια καλή γωνιά και απολαύστε το ταξίδι της ανάγνωσης.

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στον φυσικό μου χώρο, στο blog μου Mama Petounia, στο instagram μου @mamapetounia αλλά και στο facebook page μου Mama Petounia