#MAMAPETOUNIASCORNER

Τα οφέλη των φυτών και των λουλουδιών στην καθημερινότητά μας


Ζωή Κατσάτου

7 Απριλίου 2021

Τα οφέλη των φυτών και των λουλουδιών στην καθημερινότητά μας
Σύμφωνα με έρευνες, τα λουλούδια χαμηλώνουν την αρτηριακή πίεση καθώς επίσης μειώνουν το άγχος και το στρες. Δημιουργούν μια πολύχρωμη και αρμονική εικόνα, χαρίζοντας μας μία αίσθηση γαλήνης και ισορροπίας.

Το τελευταίο διάστημα, έχω γεμίσει το σπίτι μου με λουλούδια και φυτά εσωτερικού χώρου! Παρόλο που στο παρελθόν, δεν κατάφερνα πάντα να τα κρατήσω ζωντανά, το τελευταίο διάστημα προσπαθώ πολύ περισσότερο και η αλήθεια είναι πως τα έχω καταφέρει μια χαρά.

Μου αρέσει να ξυπνάω το πρωί και να βλέπω το φως του ήλιου να πέφτει πάνω στο μπουκέτο με τα τριαντάφυλλα που βρίσκεται στο τραπέζι της κουζίνας ή στην γλάστρα με τον τεράστιο φύκο μέσα στο σαλόνι. Είναι κατά κάποιον τρόπο σαν να έχω βάλει τη φύση μέσα στο σπίτι μου.

Σύμφωνα με έρευνες, τα λουλούδια χαμηλώνουν την αρτηριακή πίεση καθώς επίσης μειώνουν το άγχος και το στρες. Δημιουργούν μια πολύχρωμη και αρμονική εικόνα, χαρίζοντας μας μία αίσθηση γαλήνης και ισορροπίας. Τα λουλούδια και τα φυτά εσωτερικού χώρου, μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχουν πάνω μας, αφού εκτός από το να ομορφαίνουν το σπίτι μας, βοηθούν και στην σωστή υγιεινή του περιβάλλοντα χώρου, καθαρίζοντας τον αέρα που αναπνέουμε.

Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει, πως η ενασχόλησή μας μαζί τους, έστω και για λίγο επί καθημερινής βάσης, έχει ευνοϊκή επίδραση στην ψυχική μας υγεία και καταπολεμά την κατάθλιψη. Και πραγματικά, κάθε φορά που ασχολούμαι με τα φυτάκια και τα λουλουδάκια μου, είμαι απόλυτα συγκεντρωμένη και νιώθω την όλη διαδικασία, να με ξεκουράζει, να με αποσυμφορίζει και να απομακρύνει το μυαλό μου από τις σκέψεις και τα διάφορα άγχη που μπορεί να έχω.

Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό για τις μέρες τις οποίες διανύουμε. Μελέτες έχουν δείξει, πως η εργασία από το σπίτι γίνεται πιο παραγωγική, όταν στον χώρο που δουλεύουμε υπάρχουν φυτά και λουλούδια, αφού μας βοηθούν στην συγκέντρωση και αυξάνουν την διατήρηση της μνήμης μας έως και 20%, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν βρισκόμαστε στη φύση.

Βάλτε λοιπόν τα φυτά και τα λουλούδια στη ζωή σας και στο σπίτι σας, και απολαύστε όλα τους τα οφέλη!

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στον φυσικό μου χώρο, στο blog μου Mama Petounia, στο instagram μου @mamapetounia αλλά και στο facebook page μου Mama Petounia.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits