CELEBRITIES MEN’S POINT

Συμβουλές για να αποφύγεις τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα


The Jennettes

6 Αυγούστου 2021

Συμβουλές για να αποφύγεις τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα
Σε όλους έχει τύχει. Περνάς μερικά λεπτά μπροστά στον καθρέφτη για να κάνεις το τέλειο ξύρισμα και στο τέλος το μόνο που σου απομένει είναι ένα πρόσωπο γεμάτο κόκκινα σημάδια και ερεθισμούς. Οι ερεθισμοί αυτοί δεν καταστρέφουν μόνο ένα καλό ξύρισμα, αλλά και την εμφάνιση σου. 

Σε όλους έχει τύχει. Περνάς μερικά λεπτά μπροστά στον καθρέφτη για να κάνεις το τέλειο ξύρισμα και στο τέλος το μόνο που σου απομένει είναι ένα πρόσωπο γεμάτο κόκκινα σημάδια και ερεθισμούς. 

Είναι στην ουσία τα μικρά σπυράκια που δημιουργούνται μετά το ξύρισμα, τα οποία μπορούν να κλείσουν τους πόρους του δέρματος. Η πιο ήπια μορφή του περιλαμβάνει την εμφάνιση κόκκινων σημαδιών στο πρόσωπο και στο λαιμό που προκαλούν φαγούρα. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκαλέσουν είσφρυση τρίχας.

jenny.gr

Προετοίμασε το πρόσωπο σου

Τα μαλακά γένια αφαιρούνται πολύ πιο εύκολα. Γι’ αυτό προτίμησε να ξυριστείς μετά το μπάνιο σου. Ο ζεστός ατμός μαλακώνει τα μούσια και τα προετοιμάζει κατάλληλα για το ξύρισμα. 

Αγόρασε ένα καλό ξυραφάκι

Υπάρχουν πολλά ξυραφάκια στην αγορά για να επιλέξεις. Κάποιοι προτιμάνε ξυραφάκια με πολλές λεπίδες, ενώ άλλοι επιλέγουν τα πιο κλασικά με τη μία λεπίδα. Ό,τι και να επιλέξεις, φρόντισε να έχει καθαρές και αιχμηρές λεπίδες για να αποφύγεις την αντίσταση και τους ερεθισμούς.

jenny.gr

Χρησιμοποίησε after shave - balm

Αφού τελειώσεις με το ξύρισμα, χρησιμοποίησε ένα after-shave ή μια ενυδατική κρέμα. Ενυδατώνουν άμεσα το δέρμα και επαναφέρουν τη χαμένη του υγρασία.

Καθάρισε τα εργαλεία σου

Μόλις τελειώσεις το ξύρισμα, στέγνωσε τις λεπίδες από ξυράφι σου με μια πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο θα το διατηρήσεις καθαρό μέχρι την επόμενη φορά και δε θα χαλάσεις τις λεπίδες και θα αποφύγεις να συσσωρεύσει βακτήρια.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.