CELEBRITIES MEN’S POINT

Τα 10+1 bomber jackets που συνδυάζονται με όλα και απογειώνουν το coolness σου


The Jennettes

11 Οκτωβρίου 2021

Τα 10+1 bomber jackets που συνδυάζονται με όλα και απογειώνουν το coolness σου
10+1 bomber jackets για να είσαι ζεστός και στιλάτος το φθινόπωρο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η πρώτη δυνατή βροχή έκαναν την εμφάνιση τους και εσένα -που, μεταξύ μας, δεν ήσουν κατάλληλα προετοιμασμένος- μούσκεμα. Δεν θα ήταν προτιμότερο στη χθεσινή βροχή να είχες και να φορούσες ένα στιλάτο bomber jacket;

Το bomber jacket είναι ένα απαραίτητο μπουφάν στην ανδική γκαρνταρόμπα ένω οι πιο γοητευτικοί άνδρες του Hollywood που δεν σταματάμε να θαυμάζουμε έχουν όλοι ένα.

Η ιστορία του

Στην εποχή των ελικοφόρων αεροσκαφών, οι αεροπόροι φορούσαν δερμάτινα μπουφάν συμπεριλαμβανομένου του A-2, το οποίο είναι ένας σημαντικός πρόγονος του μοντέρνου μπουφάν πτήσης. Η fleece επένδυση σήμαινε ότι τα σακάκια ήταν ζεστά και από τη σκοπιά της μόδας αυτά τα σακάκια ήταν καλαίσθητα ακόμη και με τα σημερινά πρότυπα, με ελαστικά μανίκια και μέση, ψηλό γιακά και μπροστινές τσέπες. Ωστόσο, η εφεύρεση του αεριωθούμενου αεροσκάφους σήμαινε ότι τα αεροπλάνα μπορούσαν να πετάξουν σε πολύ υψηλότερα υψόμετρα και με τη σειρά τους, σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από πριν. Όταν τα δερμάτινα μπουφάν όπως το A-2 βρέχονταν από τη βροχή ή τον ιδρώτα, το νερό θα πάγωνε σε μεγαλύτερα υψόμετρα κάνοντας τα μπουφάν σκληρά, κρύα και εξαιρετικά άβολα. Επίσης, το νέο αεριωθούμενο αεροσκάφος διέθετε έναν πιο εκλεπτυσμένο σχεδιασμό που σημαίνει λιγότερο χώρο στο πιλοτήριο. Ένα λεπτό, ελαφρύ και ταυτόχρονα ζεστό μπουφάν χρειάστηκε ως απάντηση στην εξελιγμένη τεχνολογία jet και ήρθε με τη μορφή του B-15, που συχνά θεωρείται νονός του σύγχρονου bomber.

Αυτά είχαν γιακά από γούνα και ήταν κατασκευασμένα από βαμβάκι: αν και το νάιλον είχε ανακαλυφθεί πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αντικείμενα όπως τα αλεξίπτωτα είχαν προτεραιότητα έναντι των ρούχων πτήσης. Μετά το 1945, το νάιλον έγινε το υλικό επιλογής για μπουφάν,

Το σύγχρονο bomber πέταξε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν το Σώμα του Στρατού των ΗΠΑ στρατολόγησε την Dobbs Industries να κατασκευάσει νάιλον μπουφάν που είναι ελαφριά, ανθεκτικά και αδιάβροχα, επιτρέποντας στους πιλότους να κινούνται ελεύθερα προστατεύοντάς τους από τα στοιχεία της φύσης. Ονομάστηκε MA-1. Η φόρμα του με την ελαστική μέση, το ευρύχωρο στήθος και μπράτσα και ραβδωτό γιακά και μανίκια-ήταν πολύ καλή για να φορεθεί μόνο εν ώρα καθήκοντος. Σύντομα προσέλκυσε την προσοχή του Holywood και θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινίες για τις επόμενες δεκαετίες. Ο Marlon Brandon στο A Streetcar Named Desire, ο Steve McQueen στο The Hunter, ο Alain Delon στο Once a Thief, ο Ewan McGregor στο Trainspotting, ο Ryan Gosling στο Drive και ο Daniel Craig σε όλες σχεδόν τις ταινίες του Bond είναι μόνο μερικά - ναι, μερικά - iconic παραδείγματα.

Στον πραγματικό κόσμο, η Alpha Industries, βοηθητική της Dobbs, άρχισε να παράγει μαζικά bomber jackets. Τότε ήταν που περισσότερα από τα μπουφάν στάλθηκαν στην Ευρώπη και την Αυστραλία καθώς ο Alpha άρχισε να τα εξάγει τόσο στις ευρωπαϊκές αεροπορικές δυνάμεις όσο και στους εμπορικούς πελάτες.Συμπτωματικά, ήταν περίπου την ίδια εποχή που άρχισαν να εμφανίζονται μια σειρά από σημαντικά κινήματα υποκουλτούρας σε όλο τον κόσμο που θα έπαιρναν το μπουφάν και θα το έκαναν αναπόσπαστο μέρος του στιλ τους για τις επόμενες δεκαετίες. Από τους πρώτους Βρετανούς Skinheads στους έυπορους Mods.

Το στιλ υιοθετήθηκε σύντομα από άνδρες ανεξαρτήτου ιδεολογίας, πολιτικής θέσης και κουλτούρας τη δεκαετία του '60, του '70 και του '80. Μια δεκαετία αργότερα, η βιομηχανία της μόδας το ανέδειξε ως fashion item στις πασαρέλες κορυφαίων σχεδιαστών. Μόνο για τη σεζόν του φθινόπωρο 2021, το bomber jacket εμφανίστηκε σε oversized και δερμάτινη εκδοχή στον Prada, ογκώδες και φουτουριστικό στον Rick Owens, φανταχτερό και στολισμένο με κεντήματα στον Dries Van Noten και άκρως κομψό στον Saint Laurent.

Αυτή είναι η γοητεία του bomber: Mπορεί να προσαρμοστεί παντού, ταιριάζει σε κάθε άνδρα παραμένει ανθεκτικό. Μπορεί να φορεθεί με τα περισσότερα ρούχα της ντουλάπας σου και να δείχνει super stylish. Εσύ ακόμα δεν έχεις ένα; Για να στο κάνουμε ακόμα πιο εύκολο βρήκαμε τα ωραιότερα της αγοράς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήρθε για να μείνει.

Βρες το δικό σου στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.