REAL LIFE MOTHERWORLD

Τα 6 πιο επικίνδυνα πράγματα στο σπίτι σας εάν είστε νέα μαμά


The Jennettes

8 Οκτωβρίου 2021

Τα 6 πιο επικίνδυνα πράγματα στο σπίτι σας εάν είστε νέα μαμά
Πράγματα καθημερινά που δεν θα σας περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο το μωρό σας, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή σύμφωνα με τους ειδικούς και αν τα απομακρύνετε από τον χώρο, θα κατοχυρώσουν την ασφάλεια του μικρού σας.

Γνωρίζατε ότι μέσα στο σπίτι σας φιλοξενείτε κάποια πολύ επικίνδυνα αντικείμενα για τα παιδιά ειδικά εάν είστε νέα μαμά;

Πράγματα καθημερινά που δεν θα σας περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο το μωρό σας, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή σύμφωνα με τους ειδικούς και αν τα απομακρύνετε από τον χώρο, θα κατοχυρώσουν την ασφάλεια του μικρού σας.

Εάν δεν σας πάει πουθενά ο νους, δείτε παρακάτω όσα αντικείμενα είναι επικίνδυνα για τα μωρά,σύμφωνα με την ειδικό στο Daisy First Aid, Gigi Jacob. 

Τσάντες

Ναι, καλά διαβάσατε. Παρόλο που λατρεύετε να κουβαλάτε μαζί σας την αγαπημένη σας τσάντα, συνήθως περιέχει μια σειρά από επικίνδυνα αντικείμενα, όπως φάρμακα, νομίσματα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το άρωμά σας. Πολύ συχνά ξεχνιόμαστε και παρατάμε στο πάτωμα την τσάντα μας, δίπλα από εκεί όπου μπουσουλάει το μωρό μας οπότε καλό είναι να θυμόμαστε να τις τοποθετούμε σε κάποιο σημείο που το ίδιο δεν έχει πρόσβαση. 

Στρογγυλές μπαταρίες

Υπάρχουν παντού! Σε τηλεχειριστήρια, ρολόγια, θερμόμετρα και φυσικά στα παιδικά παιχνίδια. Θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα για τα βρέφη καθώς μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό έπειτα από ενδεχόμενη κατάποση. Εάν εισχωρήσουν στον οργανισμό, τον καίνε ειδικά την περιοχή του λαιμού γι' αυτό θέλουν ιδιαίτερη προσοχή εάν φιλοξενούνται στο σπίτι σας. 

Μαγνήτες

Βρίσκονται σε πίνακες ανακοινώσεων, εξωτερικά του ψυγείου σας και σε πολλά ακόμη σημεία του σπιτιού σας και το σχεδόν σίγουρο είναι πως αν το μωρό σας πέσει πάνω τους, θα τους καταπιεί. Εάν καταλήξουν στον οργανισμό του παιδιού, μπορεί να διακόψουν εξαιτίας της έλξης τους, την ροή και την τροφοδοσία του αίματος. Εάν το παιδί σας καταπιεί μαγνήτη, θα το καταλάβετε εύκολα γιατί θα έχει στομαχικούς πόνους και εμετούς. 

Πιστολάκι

Το πιστολάκι μπορεί να είναι σωτήριο για τα μαλλιά σας αλλά μπορεί να αποβεί μοιραίο για τα βρέφη. Πιάνει τη θερμοκρασία του σίδερου και μπορεί να καίει για άλλα 15 λεπτά αφότου κλείσετε τον διακόπτη του γι' αυτό υπάρχει μεγάλο κίνδυνος εξαιτίας του ιδιαίτερα απαλού τους δέρματος. 

Ζεστά ροφήματα

Η πιο επικίνδυνη ηλικία πειραματισμού για τα παιδιά είναι μεταξύ 8-18 μηνών. Λατρεύουν να αρπάζουν αντικείμενα και να τα περιεργάζονται γι' αυτό να θυμάστε να απομακρύνετε από κοντά τους τα ζεστά ροφήματα γιατί παραμένουν το ίδιο καυτά ακόμη και 15 λεπτά αφότου τα έχετε ετοιμάσει. 

Πάνες

Παρόλο που θεωρούνται ακίνδυνες, μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνες για ένα βρέφος εάν αρπάξει ξαφνικά κάποια από αυτές και τη βάλει μπροστά στο πρόσωπό του καθώς μπορεί να προκληθεί ασφυξία. Επειδή είναι πολύ λεπτές, πρέπει να τις απομακρύνετε γρήγορα από το οπτικό του πεδίο καθώς εάν τις βάλει στο στόμα του, μπορεί εύκολα να πνιγεί. 

Δείτε ακόμη: Η μητρότητα μέσα από 8 αστείες εικόνες