ΟΜΟΡΦΙΑ

Μαύρισμα: 6 απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να το διατηρήσεις (και να το ενισχύσεις)


JTeam

24 Ιουλίου 2023

Μαύρισμα: 6 απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να το διατηρήσεις (και να το ενισχύσεις)
@devinbrugman / instagram
Με αυτά τα tips θα καταφέρεις να διατηρήσεις το μαύρισμα σου, για πολλούς ακόμη μήνες

Μια από τις πιο πολυπόθητες φαντασιώσεις μας κάθε καλοκαίρι, είναι να αποκτήσουμε ένα μαυρισμένο, σταρένιο και λαμπερό δέρμα. Πάντοτε με ασφάλεια και φυσικά πάντοτε φορώντας την απαραίτητη αντηλιακή προστασία. Το αντηλιακό όχι μόνο είναι απαραίτητο, αλλά επίσης δεν μας εμποδίζει από το να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είτε μόλις ξεκινούν για εσένα οι διακοπές σου, είτε μόλις τελείωσες, σου έχουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για να διατηρήσεις το χρώμα που πήρες. Αφού έχουμε αποκτήσει σταδιακό και ασφαλές μαύρισμα, είναι εξίσου σημαντικό να το διατηρήσουμε, και να το ενισχύσουμε, προκειμένου να μας συνοδέψει μέχρι και το φθινόπωρο.

Και πώς θα το καταφέρουμε αυτό;

Χρησιμοποίησε λάδι καρύδας

To λάδι καρύδας μπορεί να ενυδατώσει εκπληκτικά το δέρμα, να ενισχύσει το χρώμα και να «κλειδώσει» την υγρασία, με αποτέλεσμα να διατηρήσεις περισσότερο και καλύτερα το χρώμα. Επίσης μπορείς να αναμείξεις λίγες σταγόνες στο αντηλιακό σου, για να προστατέψεις από την αφυδάτωση το δέρμα σου κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας.

Κάνε κρύα ντουζ

Τα ζεστά ντουζ και το καυτό νερό, αφυδατώνουν σε βάθος το δέρμα. Αυτό ως αποτέλεσμα τη ξηρότητα και επομένως το ξεθώριασμα του μαυρίσματος σου πολύ πιο εύκολα. Αντιθέτως, με τα κρύα ή έστω χλιαρά ντουζ, μπορείς να τονώσεις το σώμα σου, και να ενισχύσεις τη διάρκεια.

Μην παραλείπεις ποτέ την ενυδάτωση

Μιλώντας για ντουζ και μπάνιο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις αμέσως μετά ενυδάτωση. Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα σου, τόσο περισσότερο θα διατηρήσει το χρώμα. Επίσης, θα είναι πολύ πιο υγιές και λαμπερό, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις ενυδατικά λαδάκια ή body butters.

Τροφές με β-καροτίνη

Είναι κάτι που γνωρίζεις ήδη, αλλά τροφές με β-καροτίνη προάγουν την παραγωγή μελανίνης, ουσία απαραίτητη για το μαύρισμα. Προτίμησε γλυκοπατάτες, μάνγκο, βερίκοκα και φυσικά πολλά καρότα για φυσική ενίσχυση του χρώματος.

Απέφυγε προϊόντα με οξέα

Αν επιθυμείς να απολεπίσεις το δέρμα σου προκειμένου να είναι πιο λείο και απαλό, είναι καλύτερο να αποφύγεις τα προϊόντα που έχουν οξέα, καθώς θα συμβάλλουν στο να ξεθωριάσει το μαύρισμα σου γρηγορότερα.

Αυτομαυριστική λοσιόν

Αν θες μια όντως μια αποτελεσματική λύση και μεγάλη διάρκεια στο μαύρισμα σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά προϊόντα, τα οποία προάγουν την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα, και έτσι θα καταφέρεις να παραμείνεις μαυρισμένη χειμώνα - καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.