ΟΜΟΡΦΙΑ

Λούσιμο με ζεστή πετσέτα: Πώς συνδέεται με τα λαμπερά μαλλιά


JTeam

20 Οκτωβρίου 2023

Λούσιμο με ζεστή πετσέτα: Πώς συνδέεται με τα λαμπερά μαλλιά
@hannaschonberg / instagram
Ενίσχυσε την αποτοξίνωση και την ενυδάτωση των μαλλιών σου, με μια ζέστη πετσέτα στο λούσιμο

Μετά τους καλοκαιρινούς μήνες τα μαλλιά μας χρειάζονται ένα έξτρα boost, αφού η αφυδάτωση είναι έντονη, με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπά και άτονα. Πέρα από τον καθαρισμό και τις θεραπείες ενυδάτωσης όμως, που θα μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε και να τα διατηρήσουμε υγιή, είναι σημαντικό να ενισχύσουμε και την λάμψη τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κατάλληλα προϊόντα αλλά και το σωστό λούσιμο είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα των μαλλιών μας. Μιλώντας για σωστό λούσιμο, η hair expert Κριστίνα Βιντάλ, η οποία αναλαμβάνει και αρκετούς celebrities, μοιράζεται ένα tip περιποίησης, το οποίο μεταμορφώνει την ποιότητα της τρίχας και κατ' επέκταση της λάμψης της.

Η Βιντάλ συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε μια πολύ ζεστή πετσέτα κατά το λούσιμο, μια φορά την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, προτείνει να τοποθετούμε μια ζέστη πετσέτα κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας αποτοξίνωσης ή ενυδάτωσης. Για αρχή ο βαθύς καθαρισμός είναι πολύ σημαντικός για την υγεία των μαλλιών από τη ρίζα τους, και γι' αυτό υπάρχουν θεραπείες detox που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να καθαρίσουν σε βάθος τόσο την κεφαλή μας, όσο και τα μαλλιά μας.

Στο βήμα αυτό, μπορούμε να προσθέσουμε για 5 με 10 λεπτά μια ζεστή πετσέτα για να δημιουργήσουμε την αίσθηση της σάουνας. Σε υψηλές θερμοκρασίες, οι πόροι του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής ανοίγουν και μαλακώνουν. Έτσι μπορούμε να καθαρίσουμε καλύτερα από τοξίνες και συσσωρευμένο σμίγμα, και να απορροφηθούν καλύτερα τα ωφέλιμα στοιχεία από τα προϊόντα ενυδάτωσης που θα εφαρμώσουμε στη συνέχεια.

Επομένως το συγκεκριμένο tip μπορούμε να το δοκιμάσουμε κατά τον καθαρισμό μας με προϊόντα που προσφέρουν αποτοξίνωση στο τριχωτό και στα μαλλιά, αλλά και κατά τη θεραπεία ενυδάτωσης, με μια μάσκα για παράδειγμα. Είναι σημαντικό μόλις κρυώσει η πετσέτα να την αφαιρούμε και να ξεπλένουμε καλά τα μαλλιά μας, ειδικά στη διαδικασία του καθαρισμού.

Τέλος, να σημειωθεί πως το λούσιμο με ζέστη πετσέτα είναι ιδανικό για μια φορά την εβδομάδα και όχι παραπάνω, για να αποφύγουμε έτσι ερεθισμούς ή ευαισθησία στο τριχωτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.