Νέες συνθήκες για όλους. Από τα απλά και καθημερινά μέχρι τα απόλυτα σημαντικά και τα βαθιά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και τον πλανήτη στην ολότητά τους, επαναπροσδιορίζονται.
Σαφώς, ο τρόπος που μπήκαμε όλοι στη διαδικασία να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας σε ένα γενικότερο πλαίσιο δεν είναι ο καλύτερος. Ωστόσο, από αγκάθι βγαίνει ρόδο λέει το ρητό και η ιστορία το έχει επιβεβαιώσει πολλάκις.
Μέσα σε όλα αυτά τα καλά που έχουν συμβεί, συμβαίνουν – κι εύχομαι να συνεχίσουν – σε μία περίοδο σαφώς διαφορετική, δεν μποροώ παρά να ξεχωρίσω μία νέα δράση, ένα νέο εγχείρημα από μία ελληνική εταιρία καλλυντικών, την KORRES. Η «Άδεια Ομορφιά» λοιπόν, έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα λιθαράκι στο όραμα της KORRES, ενός κύκλου αξιακών επιλογών που γίνεται πλήρης τώρα πια με το Recycle Lab.
Τι είναι το Recycle Lab
«Από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω». Αυτή είναι η πρόταση που κλείνει μέσα της όλη την ουσία του νέου οικολογικού εγχειρήματος από την KORRES. Η ανακύκλωση επαναπροσδιορίζετει εν μέρει. Δημιουργείται μία μονάδα, το Recycle Lab και στελεχώνεται από ανρθώπους που θα ασχοληθούν συγκεκριμένα με όλα εκείνα τα άδεια μπουκάλια, τις άδεις συσκευασίες καλλυντικών που όλοι εμείς θα επιστρέφουμε στο φαρμακείο.
Οι άδειες συσκευασίες καταλήγουν στη μονάδα ανακύκλωσης KORRES και παίρνουν μορφή χρηστική ή εικαστκή. Τα υλικά έχουν δεύτερη ευκαιρία χρήσης, μπαίνουν με άλλο τρόπο στην καθημρινότητά μας και ταυτόχρονα δεν επιβαρύνουν καθόλου το περιβάλλον.
Ο φαρμακοποιός μας είναι ο ενδιάμεσος σταθμός και όλοι εμείς δεν έχουμε παρά να αγκαλιάσουμε αυτή την ενέργεια, συνεισφέροντας σε μία από τις πιο ευσυνηείδητες ενέργειες προς όφελος του περιβάλλοντος, προς όφελός μας.
Άδειες καλλυντικές συσκευασίες από πλαστικό, χαρτί, γυαλί επιστρέφονται στο φαμρακείο. Από εκεί οδηγούνται στην μονάδα ανακλύκλωσης. Διαλέγονται, ταξινομούνται, καθαρίζονται, συμπυκνώνονται και ανακυκλώνονται είτε μέσα στο Recycle Lab όσον αφορά στο πλαστικό ή σε συνεργάτες όσον αφορά στο γυαλί και στο χαρτί. Γίνονται design αντικείμενα που επιμελήθηκαν οι designers της μάρκας και τα οποία θα προσφέρονται ως δώρο σε όσους συμμετέχουν στο σχέδιο ανακύκλωσης, συμβάλλοντας με τις δικές τους άδειες συσκευασίες. Κουτιά, σακούλες, υλικά διακόσμησης των σημείων πώλησης, έντυπα, νέοι κάδοι ανακύκλωσης είναι επιπλέον αντικείμενα παραγωγής του Recycle Lab.
Η διαδικασία
Τα βήματα συμμετοχής στο KORRES Recycle Lab movement:
- Συλλέξτε τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών.
- Επιστρέψτε και τοποθετείστε αυτές στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab στα φαρμακεία που συμμετέχουν στην προσπάθεια (έχοντας ιδανικά καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες + ισιώσει τα χάρτινα κουτιά).
Ένα όραμα, μία έμπνευση της KORRES που μας αφορά όλους. Όπως σημειώνει ο Γιώργος Κορρές, φαρμακοποιός και ιδρυτής της KORRES, ο κύκλος έχει ως εξής: «Από τη γη και το σπόρο, στο βότανο, στην εκχύλιση, στην έρευνα και στη φόρμουλα, στο προϊόν και τελικά στην επιστροφή της άδειας συσκευασίας με μία νέα μορφή για χρήση είτε εικαστική ή πρακτική.»
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.