ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

4 συστατικά που πρέπει να έχει το φθινοπωρινό σου skincare και γιατί


JTeam

12 Οκτωβρίου 2023

4 συστατικά που πρέπει να έχει το φθινοπωρινό σου skincare και γιατί
@refybeauty
4 συστατικά που θα αλλάξουν την όψη της επιδερμίδας σου

Οι ανάγκες του προσώπου μας αλλάζουν, ανάλογα με την σεζόν που διανύουμε και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Όσο καλύτερα προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και τις απαιτήσεις τις επιδερμίδας, τόσο εκείνη μας το ανταποδίδει.

Μέσα σε όλη αυτή την πληροφορία που υπάρχει, είναι δύσκολο να βρούμε τι ακριβώς ταιριάζει σε εμάς και πολλές φορές χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, προκειμένου να δοκιμάσουμε διάφορα προϊόντα, μέχρι να καταλήξουμε τελικά σε αυτά που ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες.


Η φθινοπωρινή σεζόν, είναι η ιδανική εποχή για να εστιάσουμε στην απολέπιση και την θρέψη. Να καθαρίσουμε σε βάθος την επιδερμίδα μας, χωρίς όμως να της αφαιρούμε την απαραίτητη ενυδάτωση, και στην συνέχεια να την προετοιμάσουμε κατάλληλα προκειμένου να παραμείνει λαμπερή και προστατευμένη.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικά από τα βασικά συστατικά που οφείλει να έχει η φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησής μας, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες όλων των τύπων επιδερμίδας και χαρίζουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Άλλωστε χωρίς το κατάλληλο skincare, όσο και να επενδύσουμε σε μακιγιάζ και θεραπείες, δεν μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. To skincare είναι η βάση μας, και από εκεί ξεκινάνε τα υπόλοιπα.

4 συστατικά που θα αλλάξουν την όψη της επιδερμίδας σου

Ενυδατικό καθαριστικό

Τα καθαριστικά που αφαιρούν κάθε ίχνος λιπαρότητας από την επιδερμίδα, μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ακόμη περισσότερη λιπαρότητα. Ειδικά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε ένα πιο ενυδατικό καθαριστικό, είτε σε μορφή κρέμας, είτε σε μορφή balm. Έτσι μπορείς να έχεις και καθαρό πρόσωπο, αλλά ταυτόχρονα ενυδατωμένο και λαμπερό.

Sheet Masks

Μιλώντας για ενυδάτωση και λάμψη, αυτή είναι η εποχή που επιστρέφουν δυναμικά και οι sheet masks στο παιχνίδι. Τις λατρέψαμε μετά τις διακοπές, όπου χάρισαν ένα boost στην αφυδατωμένη επιδερμίδα μας, και τώρα είναι ώρα να τις ενισχύσουμε με θρεπτικά συστατικά όπως νιασιναμίδη και υαλουρονικό. Μπορείς να βρεις πλήθος επιλογών και να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σου. Μέσα σε λίγο χρόνο, με μια sheet mask καλύπτεις και το κομμάτι της ενυδάτωσης, και της θρέψης, αλλά και της αντιγήρανσης, επιλέγοντας την κατάλληλη σύνθεση.

Κεραμίδια

Τα γνωστά και ως «ceramides», μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένα όσο η ρετινόλη, ή το υαλουρονικό, αλλά είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την αποτελεσματική προστασία του δέρματος σου. Τα κεραμίδια είναι φυσικά λιπίδια που αποτελούν το 50 τοις εκατό της δομής του δέρματός μας. «Σκεφτείτε ότι είναι σαν τσιμέντο ανάμεσα στα κύτταρα του δέρματός σας», λέει ο Daniel Isaacs, διευθυντής έρευνας της Medik8. «Βοηθούν να διατηρηθεί ο επιδερμικός φραγμός δυνατός και υγιής, αποτρέποντας τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να εισέλθουν, ενώ ταυτόχρονα αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας τόσο τους καλοκαιρινούς, όσο και τους φθινοπωρινούς μήνες».

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος και να προσφέρει εις βάθος ενυδάτωση, χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα σας. Επιπλέον είναι ιδανικό, είτε για πρωί - βράδυ, είτε ως βάση πριν το μακιγιάζ σας. Πρόκειται για ένα συστατικό που ενισχύει την ελαστικότητα και την υγρασία, και προσφέρει ότι ακριβώς χρειάζεται η επιδερμίδα μας σε καθημερινή βάση. Επίσης ο συνδυασμός υαλουρονικούς οξέως με κεραμίδια, είναι ένας από τους ιδανικότερους, σύμφωνα με τους δερματολόγους. «Το υαλουρονικό οξύ είναι βαθιά ενυδατικό και τα κεραμίδια προσελκύουν και δεσμεύουν το νερό από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, ενισχύοντας έτσι την ενυδάτωση και την διατήρηση της υγρασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα», συμβουλεύει η Dr Anjali Mahto, δερματολόγος στο Harley 55 street.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.