ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πως να βάλετε σωστά το ρουζ – Part II


16 Μαΐου 2015

Τοποθέτηση: Αν το ρουζ περιέχει χρώμα (δηλαδή δεν κάνουμε “κοψίματα”) πάντα ξεκινήστε το στα ζυγωματικά, σε οποιαδήποτε μορφή είναι το ρουζ σας. Όταν η τοποθέτηση γίνεται με πινέλο (που είναι και το πλέον ιδανικό) τοποθετήστε το με τις πλαϊνές πλευρές του πινέλου όχι την κορυφή του. Σας βοηθάει να κοντρολάρετε καλύτερα το χρώμα και να γίνεται η τοποθέτηση του χρώματος σταδιακά. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να αφαιρέσετε το προϊόν (make up – powder) που έχετε δουλέψει από κάτω. Στη συνέχεια δουλέψτε το χρώμα ανάποδα δηλαδή από τα μήλα με κυκλικές ανοδικές κινήσεις προς τους κροτάφους. Προσοχή! Μην πλησιάζετε την περιοχή της μύτης και των ματιών.

Tip  αν δε βρίσκετε ακριβώς το σημείο, κάντε το εξής: Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στα μήλα και ακολουθήστε την πορεία του οστού. Αυτό που αγγίζετε είναι το σωστό σημείο τοποθέτησης του ρουζ!

Tip  Αν έχετε έντονους μαύρους κύκλους, το ρουζ μπορεί να γίνει ένα τρικ για να αποσπάσετε την προσοχή από αυτούς. Τοποθετήστε το χρώμα στα μήλα, “αγκαλιάζοντας” ουσιαστικά τα ζυγωματικά ελαφρώς και πιο επιτηδευμένα στην περιοχή των ματιών (εννοείται έχουμε κάνει την απαραίτητη κάλυψη των μαύρων κύκλων με concealer). Κάντε πολύ καλό blending. Ένα τρικ που θα βοηθήσει σαν ψευδαίσθηση να εξισορροπηθούν οπτικά οι κύκλοι στα μάτια.

...με μια νότα λάμψης...

Το τέλειο τελείωμα για τα ζυγωματικά είναι ένα touch διαφανούς λάμψης για ένα πιο υγιές, σέξι και φυσικό αποτέλεσμα. Αποχρώσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι κυρίως σε χρυσό, μπρονζέ, rose – gold. Πιο διακριτική τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της μέρας, ελαφρώς πιο έντονα το βράδυ. Το shimmer απορροφά το φως, οπότε τοποθετήστε το στο ψηλό σημείο των ζυγωματικών, εκεί που έχετε κάνει το σβήσιμο του ρουζ, στα σημεία που το φως αντανακλά φυσικά. Η τοποθέτηση γίνεται είτε με ελαφριές ταμποναριστές κινήσεις των δαχτύλων, είτε με συνθετικό πινέλο. ΜΗΝ απλώσετε πούδρα πάνω από τη λάμψη, γιατί αυτόματα θα χαθεί και η ένταση της.

Tip  Αν έχετε ακνεικό δέρμα, μην προτιμάτε ρουζ με shimmer μέσα. Χρησιμοποιήστε κανονικά το make up σας, καλύψτε τις ατέλειες και τις δυσχρωμίες με concealer η με ειδικό καμουφλάζ και προτιμήστε ένα κρεμώδες ρουζ. Από πάνω σβήστε ξανά διακριτικά τα μικρά σημαδάκια που ίσως φαίνονται και μετά τοποθετήστε την πούδρα σας και λίγο από compact blush (όχι απαραίτητα στην ίδια απόχρωση με το κρεμώδες). Ομαλοποιήστε το αποτέλεσμα και αν πάλι φαίνονται στίγματα επαναλάβετε τη διαδικασία με το καμουφλάζ.

Σε γενικές γραμμές το ρουζ δε θα πρέπει να ξεχωρίζει, ούτε να δείχνει γραμμικό. Εκτός αν θέλουμε να πετύχουμε πολύ avant-garde, δηλαδή πολύ πρωτοποριακό αποτέλεσμα. Πάντα κάνετε πολύ καλό blending. Επίσης μην τοποθετείτε το χρώμα του ρουζ σε όλο το πρόσωπο. Δείχνει ξεπερασμένο και ενίοτε τρομακτικό. Σε όλο το πρόσωπο τοποθετείστε μόνο αποχρώσεις terracotta (ματ) για πιο ηλιοκαμένο αποτέλεσμα. Έτσι το contouring δείχνει πιο φυσικό και ξεγελά το μάτι πιο εύκολα.

Και μη ξεχνάτε: η σωστές ισορροπίες αποτελούν το κλειδί για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ!

1_Manos_

Από τον make up artist Μάνο Καββαθά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.