ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Bronzing: Τα σωστά βήματα για τέλειο αποτέλεσμα


28 Μαΐου 2015

Μια πιο μπρονζέ απόχρωση σε πρόσωπο και σώμα είναι κάτι που σε όλους αρέσει γιατί το πιο σκουρόχρωμο δέρμα πάντα δείχνει πιο κολακευτικό και σέξι. Αν θέλετε λοιπόν ένα σαγηνευτικό τροπικό μαύρισμα, τίποτα δεν κάνει καλύτερη δουλειά από το bronzer. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση του, παρόλα αυτά τρομάζει γιατί αν δε χρησιμοποιηθεί σωστά το αποτέλεσμα που θα έχουμε θα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αρχικά επιδιώκουμε.  Brozers συναντάμε σε υγρή μορφή, gel, stick ή σε μορφή πούδρας, loose ή compact.

Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε το bronzer σε πούδρα, πάρτε ένα μεγάλο fluffy πινέλο πούδρας και με κυκλικές κινήσεις τοποθετήστε στο προϊόν σας. Πριν τοποθετήσετε το πινέλο στο πρόσωπο, τινάξτε το ελαφρά έτσι ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα και μετά ακουμπήστε το σταδιακά και ελαφρά στα σημεία που σας “βλέπει” ο ήλιος (στα σημεία που ουσιαστικά σας «καίει» ο ήλιος, δηλαδή στην πάνω πλευρά των ζυγωματικών, στην κορυφή στο πηγούνι, στη ράχη της μύτης και στο περίγραμμα του μετώπου).

Ουσιαστικά, αυτό που κάνουμε με το bronzer είναι να δημιουργούμε σκιάσεις για να τραβάμε την προσοχή των ματιών. Γι’ αυτό και πολύ ωραίο τρικ είναι η σκίαση (άρα «απόκρυψη») στο διπλοσάγονο. Η τοποθέτηση του bronzer γίνεται πριν μπει το ρουζ.

Tip 1: Μπορείτε να τοποθετήσετε το bronzer και για να κάνετε σκιάσεις σε σημεία όπως: στους μασητήρες να αποδυναμώσετε το εύρος στη συγκεκριμένη περιοχή και επίσης στο μέτωπο για τον ίδιο λόγο, στα πλαϊνά της μύτης για να δείχνει πιο μικρή στα ζυγωματικά για να κάνετε το βασικό “κόψιμο”

Tip 2: O πιο απλός τρόπος για να δώσετε μια πιο μπρονζέ απόχρωση στο δέρμα σας είναι να ανακατέψετε λίγες σταγόνες υγρού bronzer στο make up σας.

Η δική μου άποψη για το bronzer σε compact μορφή; Προτιμήστε το με ματ υφή. Καμιά φορά τα pigments και οι ιριδισμοί σε κάποια δέρματα με διεσταλμένους πόρους ενισχύουν το “πρόβλημα” των πόρων κάνοντας την εικόνα τους πιο εμφανή, όπως επίσης και στα δέρματα με τάσεις ακμής τα pigments την ενισχύουν.

Χρησιμοποιήστε τα bronze προϊόντα σας χωρίς να υπερβάλλετε και δουλέψτε το χρώμα πάνω σας σταδιακά. Οι υπερβολές θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Σβήστε απαλά και διακριτικά το χρώμα γιατί έτσι μόνο θα δείχνει φυσικό.

Το επόμενο βήμα που ακολουθεί είναι η τοποθέτηση του ρουζ: PART I - PART II

1_Manos_Από τον make up artist Μάνο Καββαθά. Facebook: https://www.facebook.com/manos.kavvathas

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.