ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Έξυπνα tips για να οργανώσετε τα καλλυντικά σας


Ελένη Τσούτση

13 Μαρτίου 2020

Έξυπνα tips για να οργανώσετε τα καλλυντικά σας

Αν αναζητάτε τι θα κάνετε αυτές τις μέρες που #μενουμε_σπίτι τότε σας έχουμε την τέλεια ιδέα - ξεκαθάρισμα καλλυντικών και προιόντων περιποίησης αλλά και τακτοποίηση.

Κάντε την ημέρα σας πιο δημιουργική, οργανώνοντας τα καλλυντικά σας με τρόπο λειτουργικό και πρακτικό. Μπορείτε να ξεκαθαρίσετε τα προϊόντα σας και να τα τοποθετήσετε  σε κουτιά έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις καθημερινές σας ανάγκες.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικά χρήσιμα tips:

#1. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει

Κοιτάξτε γύρω σας και σκεφτείτε αν θα σας είναι ευκολότερο να διαχωρίσετε τα προϊόντα ανάλογα με τη χρήση τους ή ανάλογα με τη μάρκα. Αυτό θα εξαρτηθεί από εσάς και από τη συλλογή καλλυντικών σας. Για παράδειγμα, ένα κουτί που περιέχει όλα τα κραγιόν σας, είναι εξυπηρετικό για μία μικρή συλλογή, ενώ ένα κουτί με κραγιόν μιας συγκεκριμένης μάρκας, θα εξυπηρετήσει εσάς που είστε φανατικές των κραγιόν μιας μόνο συγκεκριμένης μάρκας.
 

jenny.gr

#2. Σκεφτείτε αν χρησιμοποιείτε τα καλλυντικά σας περισσότερο στο μπάνιο ή στην κρεβατοκάμαρά σας

Έτσι, κάθε φορά που θα κάνετε το μακιγιάζ σας δεν θα χρειάζεται να μεταφέρετε τα καλλυντικά από το ένα δωμάτιο στο άλλο αλλά θα έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά και θα μπορείτε να τα επανατοποθετείτε όταν τελειώνετε.

jenny.gr

#3. Τοποθετήστε τα προϊόντα σε βαζάκια

Επειδή, πολλές φορές η πίεση χρόνου μπορεί να μην σας επιτρέπει να τακτοποιήσετε πάλι τα καλλυντικά σας στη θέση τους, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε βαζάκια με μεγάλο άνοιγμα , για να μπορείτε να βρίσκετε και να πιάνετε με ευκολία.

jenny.gr

#4. Φτιάξτε ένα κουτί με τα αγαπημένα σας καλλυντικά ή τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε περισσότερο

Βάλτε δίπλα στον καθρέφτη ένα μικρό κουτί ή βαζάκι με τα βασικά, δηλαδή το make-up, το concealer, τη mascara, το κραγιόν, το μολύβι ματιών και το ρουζ σας.

#5. Μία φορά τον χρόνο κάντε ένα ξεκαθάρισμα των καλλυντικών σας, πετώντας αυτά που έχετε να χρησιμοποιήσετε καιρό ή αυτά που μπορεί να έχουν αλλοιωθεί.

jenny.gr

Beauty info: Πότε λήγουν τα καλλυντικά;

Κρέμα προσώπου: 6 μήνες ή και πιο νωρίς, αν δεις ότι υπάρχει αλλαγή στην υφή, τη μυρωδιά ή στο χρώμα της.

Foundation: Εάν είναι σε υγρή μορφή, ίσως πρέπει να πάρετε καινούργιο μετά τους 6 μήνες – εκτός αν είναι σε συσκευασία σωληναρίου με dispenser που αντέχει 2 μήνες επιπλέον.

Μάσκαρα: 6 μήνες οπότε καλό είναι να ανανεώσετε  το must-have beauty προϊόν

Κραγιόν: Τα κραγιόν και τα lip gloss διατηρούνται για 1 χρόνο, ενώ τα μολύβια για 3 χρόνια, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε ξύστρα πριν από κάθε χρήση για να αποφύγετε τα βακτήρια.


Extra tip: Μόλις λιώσει όλο το αγαπημένο σας κερί, μην πετάξετε τη γυάλινη συσκευασία αλλά φυλάξτε τη για να βάλετε μέσα τα πινέλα, τα κραγιόν σας ή τις μπατονέτες και τους δίσκους ντεμακιγιάζ. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.