ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

3 tricks για να βελτιώσεις το καθημερινό σου μακιγιάζ


Ελένη Τσούτση

27 Σεπτεμβρίου 2022

3 tricks για να βελτιώσεις το καθημερινό σου μακιγιάζ
Υπάρχουν βασικά tricks που μπορείτε να δοκιμάσετε για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ.

Το καθημερινό μακιγιάζ έχει τα δικά του μυστικά. Ο χρόνος είναι περιορισμένος αλλά αν κάνουμε τις σωστές κινήσεις θα έχουμε ένα όμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα. Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα tips εκείνα που θα αλλάξουν τον τρόπο που κάνετε το μακιγιάζ σας χαρίζοντας περισσότερη διάρκεια στο τελικό αποτέλεσμα αλλά και μια πιο φυσική όψη.

Χρησιμοποιήστε πούδρα για να κάνετε baking

Ένα σημαντικό κόλπο για να αποφύγετε το μουτζούρωμα κάτω από τα μάτια, είναι να βάλετε ελάχιστη πούδρα την οποία θα αφαιρέσετε αφού τελείωσετε το μακιγίαζ. Αυτή είναι η τεχνική baking, ή αλλιως “τεχνική του ψησίματος”, που καλύπτει όλες τις ατέλειες. Αφού λοιπόν εφαρμόσετε το concealer κάτω από τα μάτια, καλύψτε την περιοχή με πούδρα και αφήστε την περίπου 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια αφού έχετε τελειώσει με το μακιγιάζ των ματίων, αφαιρέστε την με ένα πινέλο ή ένα σφουγγαράκι.

Χρησιμοποιήστε smudge πινέλο για σβήσιμο

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να κάνουμε την γραμμή του eyeliner κάνουμε κάποια λάθη και δεν έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αντί λοιπόν να ξεβάφεστε και να δοκιμάζετε από την αρχή, μπορείτε να επιλέξετε ένα smudge πινέλο, το οποίο είναι για το “σβήσιμο”.

Προσοχή με τη mascara

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές το παρακάνουμε με την ποσότητα mascara που βάζουμε με αποτέλεσμα το βλέμμα μας δείχνει "επιβαρυμένο". Οι makeup experts προτείνουν 1 με 2 στρώσεις mascara για να έχετε ένα πιο ανάλαφρο και σαγηνευτικό βλέμμα.

Δείτε στην παρακάτω gallery μερικά από τα καλύτερα foundations της αγοράς:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.