ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αυτό το λάθος κάνεις και «τρέχει» η mascara και το eyeliner


Ελένη Τσούτση

4 Μαρτίου 2023

Αυτό το λάθος κάνεις και «τρέχει» η mascara και το eyeliner
Instagram/ @ Manuele Mameli
Το μυστικό για να μην τρέχει η mascara ή το eyeliner δεν κρύβεται στην εφαρμογή, αλλά στην προετοιμασία που κάνετε πριν βάψετε τα μάτια σας

Μπορεί να έχουμε δημιουργήσει ένα υπέροχο μακιγιάζ αλλά κάποιες μικρές λεπτομέριες που δεν προσέξαμε ίσως μας το χαλάσουν. Για παράδειγμα, όταν "τρέχει" το μολύβι ή mascara στα μάτια και αναζητάμε τρόπους πώς να το διορθώσουμε.

Το μυστικό λοιπόν για να μην τρέχει οποιοδήποτε καλλυντικό εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας, ακόμα και αν δεν είναι αδιάβροχο, είναι στη σωστή βάση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπερβάλλουμε με την ποσότητα, αντιθέτως πρέπει να απλώνουμε καλά, την ποσότητα που χρειαζόμαστε και on top με ένα μεγάλο πινέλο ή pom pom να ταμπονάρουμε με διάφανη πούδρα, την περιοχή κάτω από τα μάτια. Με αυτό τον τρόπο μπλοκάρουμε την παραγωγή λιπαρότητας και έτσι κανένα προϊόν δεν μπορεί να τρέξει.

Το concealer/foundation όταν είναι στην ποσότητα που πρέπει, έχει δουλευτεί καλά και έχει στρώσει στο πρόσωπο συγκρατεί οποιοδήποτε προϊόν, έτσι ώστε να μην τρέξει και χαλάσει το μακιγιάζ. Όταν εφαρμόζουμε και πούδρα τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται να δούμε ίχνος μαύρου στίγματος στο πρόσωπο.

Tip: Δοκιμάστε την εφαρμογή primer, πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ. Βρείτε το προϊόν που ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας σας και πριν απλώσετε οποιοδήποτε προϊόν, εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας.

Βρείτε μερικά από τα καλύτερα primers της αγοράς στην παρακάτω gallery:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.