ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Έχεις μπλε μάτια; Αυτές είναι οι σκιές που σου προτείνουν οι makeup experts


Ελένη Τσούτση

7 Απριλίου 2023

Έχεις μπλε μάτια; Αυτές είναι οι σκιές που σου προτείνουν οι makeup experts
GettyImages
Ανέδειξε τα μπλε μάτια με τις παρακάτω σκιές ματιών

Αν είσαι τόσο τυχερή και έχεις μπλε μάτια (εντάξει ας παραδεχτώ ότι σε ζηλεύω), είναι η ώρα που πρέπει να μάθεις πώς να τα αναδείξεις χρησιμοποιώντας τις σωστές σκιές. Τα μπλε μάτια έχουν μια ξεχωριστή δυναμική από μόνα τους αλλά το μακιγιάζ μπορεί να κάνει το βλέμμα ακόμη πιο ιδιαίτερο και λαμπερό. Είτε σου αρέσουν οι σκιές σε κρεμώδη μορφή, είτε σε stick ή ακόμη σε υγρή μορφή –σου έχουμε όλες τις επιλογές για να βρεις τη δική σου αγαπημένη.

Η makeup expert, Tonya Riner, η οποία έχει συνεργαστεί με πολλές celebrities με μπλε μάτια αναφέρει στο Marie Claire χαρακτηριστικά: «Είτε προτιμάτε ζεστούς είτε ψυχρούς τόνους, ματ ή λαμπερά φινιρίσματα, η σωστή σκιά ματιών θα ενισχύσει τη φυσική ομορφιά σας και θα κάνει τα μάτια σας να ξεχωρίζουν.» Φυσικά, δεν υπάρχουν «απόλυτοι» κανόνες όσον αφορά το μακιγιάζ, οπότε δεν λέμε ότι πρέπει να κολλήσεις μόνο σε ένα συγκεκριμένο χρώμα σκιάς αν έχεις μπλε μάτια. Αν, όμως θέλεις να βελτιώσεις το φυσικό χρώμα των ματιών σου, υπάρχουν σίγουρα συγκεκριμένες αποχρώσεις που θα το κάνουν.

Αν οι ζεστοί τόνοι δεν σε ενδιαφέρουν, οι ψυχροί τόνοι μπορούν επίσης να κάνουν θαύματα στα μπλε μάτια. «Ένας άλλος τρόπος για να ενισχύσετε τα μπλε μάτια είναι χρησιμοποιώντας ψυχρές αποχρώσεις», εξηγεί η Riner. «Οι παγωμένες, ψυχρές αποχρώσεις «δένουν» όμορφα με την ποιότητα των μπλε ματιών και μπορούν να δημιουργήσουν μια απαλή, αιθέρια αίσθηση». Σκεφτείτε απαλά ροζ, μωβ, μπλε και γκρι για να επιτύχετε το perfect eye look!

Παρακάτω θα βρεις όλα τα χρώματα σκιών που η Riner προτείνει να δοκιμάσεις, αν έχεις μπλε μάτια.

1. CHARLOTTE TILBURY Pillow Talk Dreams Luxury - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

2. LAURA MERCIER ,Caviar Stick Eye Colour - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

3. Kiko Milano Beauty Essentials All Shades Of Eyeshadow Palette 02 Earth Sides - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Sisley Phyto-Eye Twist N°3 Khaki - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Sephora Collection Liquid Eyeshadow - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

REM Beauty Midnight Shadows Lustrous Liquid Eyeshadow - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.