ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Mascara Cocktailing: H τεχνική που υπόσχεται να σου χαρίσει τις βλεφαρίδες των ονείρων σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

7 Νοεμβρίου 2023

Mascara Cocktailing: H τεχνική που υπόσχεται να σου χαρίσει τις βλεφαρίδες των ονείρων σου
Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσεις πιο πυκνές και μακριές βλεφαρίδες

Η αναζήτηση της τέλειας μάσκαρα, για να χαρακτηριστεί πράγματι «τέλεια» περιλαμβάνει τα εξής βασικά προαπαιτούμενα: να επιμηκύνει και να δίνει όγκο στις βλεφαρίδες χωρίς τις βαραίνει, να τους χαρίζει καμπυλότητα και ανύψωση, να μην κάνει κόμπους και να μην τρίβεται λερώνοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Στην αγορά υπάρχουν αξιόπιστες φόρμουλες που μπορούν να ταιριάξουν με το γούστο και τις απαιτήσεις που έχουμε κάθε μια χωριστά από ένα προϊόν ομορφιάς. Ωστόσο, αν είσαι mascara lover – όπως εγώ- και θέλεις να εστιάζεις την προσοχή των άλλων στα μάτια και το βλέμμα σου πρέπει να δοκιμάσεις την τεχνική mascara cocktailing.

Τι είναι το Mascara Cocktailing;

To mascara cocktailing είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: η ανάμειξη διαφορετικών τύπων μάσκαρα για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα ενίσχυσης και έντασης των βλεφαρίδων.
Μπορείς να πειραματιστείς πραγματικά με αμέτρητους διαφορετικούς συνδυασμούς μέχρι να βρεις το ιδανικό μείγμα για τις δικιές σου βλεφαρίδες.

Και ενώ η τεχνική του mascara cocktailing έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσω του Tik Tok, δεν είναι κάτι καινούργιο για τον κόσμο της ομορφιάς: οι επαγγελματίες makeup artist δημιουργούν τα τέλεια μείγματα εδώ και χρόνια – προσαρμόζοντας τα πάντα, από την εξατομικευμένη κάλυψη του δέρματος μέχρι τα χείλη, φτιάχνοτας τα ιδανικά κραγιόν.

Πώς να κάνεις Mascara Cocktailing

Ευτυχώς, το mascara cocktailing δεν απαιτεί επαγγελματικές δεξιότητες μιξολογίας. Και παρά το διπλασιασμό στην ποσότητατου προϊόντος, μπορεί να φορεθεί τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και σε μια βραδινή έξοδο. Το κλειδί για να το επιτύχεις είναι: η σωστή τεχνική εφαρμογής και η εύρεση του σωστού συνδυασμού με βάση το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Jenny.Gr
IG @patrickta

  • Προετοίμασε τις βλεφαρίδες σου: Χάρισε καμπυλώτητα στις βλεφαρίδες από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, χρησιμοποιώντας ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων. Εάν χρειάζεται, χτένισέ τες με ένα καθαρό βουρτσάκι για να τις διαχωρίσεις και να αποφύγεις να κολλήσουν αργότερα μεταξύ τους.
  • Εφάρμοσε primer mascara: Με αυτόν τον εξαφαλίζεις πως η μάσκαρα θα παραμείνει στις βλεφαρίδες σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς μουτζούρες. Μετά την εφαρμογή του, περίμενε περίπου 15 έως 30 δευτερόλεπτα για να «κολλήσει» το προιόν χωρίς να στεγνώσει τελείως.
  • Εφάρμοσε την πρώτη μάσκαρα όπως κάνεις συνήθως. Ιδανικά ξεκίνησε με όποια μάσκαρα έχει πιο παχύρρευστη φόρμουλα ή πιο χοντρό βουρτσάκι. Πέρασε τις βλεφαρίδες σου με όσες στρώσεις επιθυμείς, άφησε τη μάσκαρα να στεγνώσει τελείως, περιμένοντας μερικά λεπτά.
  • Στην επόμενη φάση, επιλέγεις μια μάσκαρα με διαφορετική φόρμουλα. Αυτό σου επιτρέπει να αποκτήσεις σταδιακά την επιθυμητή εμφάνιση των βλεφαρίδων σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.