ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ψαλιδάκι βλεφαρίδων: Οι 5 χρυσοί κανόνες της σωστής χρήσης του


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Νοεμβρίου 2023

Ψαλιδάκι βλεφαρίδων: Οι 5 χρυσοί κανόνες της σωστής χρήσης του
Το ψαλιδάκι βλεφαρίδων, όταν χρησιμοποιείται σωστά, είναι ο καλύτερος σύμμαχος για εντυπωσιακές φυσικές βλεφαρίδες

Στο μακιγιάζ, αλλά και όταν επιλέγουμε να κάνουμε πιο natural εμφανίσεις, οι βλεφαρίδες μας έχουν κεντρικό ρόλο καθώς δίνουν την απαραίτητη ένταση στα μάτια και το βλέμμα μας. Για να τις κυρτώσουμε και να κάνουμε πιο αισθητή την παρουσία τους, χρησιμοποιούμε ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων πριν εφαρμόσουμε τη μάσκαρα. Γνωρίζουμε όμως να το χρησιμοποιούμε σωστά;

Οι 5 χρυσοί κανόνες για τη σωστή χρήση του ψαλιδιού βλεφαρίδων

1.Το ψαλίδι βλεφαρίδων χρησιμοποιείται πάντα πριν την εφαρμογή της μάσκαρα.Αν επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε πιο έντονη καμπυλότητα με το ψαλιδάκι αφού έχουμε βάλει μάσκαρα, τότε κινδυνεύουμε να κολλήσει στις βλεφαρίδες και να τις κόψει.

2.Δίνουμε «χώρο» μεταξύ των βλεφαρίδων και των βλεφάρων, χαμηλώνοντας το κεφάλι ελαφρώς προς τα πίσω

3.Τοποθετούμε το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων όσο το δυνατόν πιο κοντά στη ρίζα, κάτω από τη βάση των άνω βλεφαρίδων, έτσι ώστε η καμπυλότητα να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσική. Πιέζουμε χωρίς να σφίγγουμε υπερβολικά. Στρίβουμε τον καρπό προς τα πάνω για να ενισχύσουμε περαιτέρω την καμπυλότητα. Κρατάμε για 5 δευτερόλεπτα σε λεπτές βλεφαρίδες και 10 δευτερόλεπτα εάν οι βλεφαρίδες είναι πιο πυκνές. Για ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα, επαναλαμβάνουμε την τεχνική στη μέση των βλεφαρίδων.

Jenny.Gr

4.Εφαρμόζουμε μάσκαρα, αποφεύγοντας να φορτώσουμε με προιόν τις ρίζες των βλεφαρίδων. Θέλουμε η μάσκαρα να μοιράζεται ισόποσα σε όλη την έκταση των βλεφαρίδων.

5.Καθαρίζουμε το ψαλιδάκι βλεφαρίδων και αλλάζουμε τακτικά το λαστιχένιο μαξιλαράκι όταν αρχίσει να φθείρεται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.