ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να εφαρμόζεις το bronzer, χαρίζοντας λαμπερή sunkissed όψη στο πρόσωπό σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Μαΐου 2024

Πώς να εφαρμόζεις το bronzer, χαρίζοντας λαμπερή sunkissed όψη στο πρόσωπό σου
IG @maralafontan
Το bronzer μεταμορφώνει την εικόνα του προσώπου, προσδίδοντας λαμπερή σαν να την άγγιξε ο ήλιος όψη στο δέρμα

Υπάρχουν λίγα προϊόντα μακιγιάζ που μπορούν να προσδώσουν μια ηλιόλουστη λάμψη τόσο άμεσα στην επιδερμίδα του προσώπου σου όσο ένα καλό bronzer. H σωστή τεχνική εφαρμογής αυτού του μαγικού προϊόντος μπορεί να μεταμορφώσει ολοκληρωτικά την εικόνα του προσώπου. Το ίδιο άμεσα όμως, ο εσφαλμένος τρόπος τοποθέτησης μπορεί να κάνει την όψη του προσώπου να μοιάζει θαμπή και κουρασμένη.

Μελέτησε, λοιπόν, τους καλύτερους τρόπους εφαρμογής του bronzer. Εκπαιδεύσου στην τεχνική που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα και δημιούργησε το τέλειο μπρονζέ, φυσικό και λαμπερό φινίρισμα στο πρόσωπό σου.

Bronzer vs contour

Με τους απλούστερους όρους του, το bronzer προσδίδει μια ηλιόλουστη λάμψη όταν το εφαρμόζεις στις περιοχές του προσώπου που ο ήλιος θα άγγιζε φυσικά. Όλα τα πρόσωπα έχουν «ψηλά» σημεία και «κοίλα».

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Το bronzer μιμείται το μαύρισμα και το περίγραμμα τονίζει και δημιουργεί σκιές στο πρόσωπο. Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στο bronzing και στο contouring είναι να σκεφτείς το bronzer ως έναν ζεστό τόνο που τοποθετείται στα ψηλά σημεία του προσώπου και το contour είναι ένας ψυχρός τόνος που πρέπει να τοποθετηθεί για να τονίσει τις σκιές (τα κοίλα σημεία) του προσώπου.

Οι αποχρώσεις του bronzer συνήθως είναι πιο ζεστές και οι αποχρώσεις contour έχουν συνήθως πιο ψυχρό ή ουδέτερο τόνο για να δημιουργούν φυσικές σκιές.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Πώς να εφαρμόζεις το bronzer

Σε αντίθεση με το contour, το οποίο πρέπει να τοποθετείται μόνο σε φυσικές εσοχές του προσώπου, η τοποθέτηση του bronzer είναι λίγο πιο απλή. Εφάρμοσέ το το στα ψηλά σημεία του προσώπου: σε όλο το μέτωπο, στις κορυφές των ζυγωματικών, στην άκρη της μύτης και ελάχιστη ποσότητα στο πηγούνι. Το τοποθετείς δηλαδή ακριβώς στα σημεία που θα έπαιρνες χρώμα αν μαύριζες με φυσικό τρόπο από τον ήλιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.