ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Είσαι άνω των 40; Αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να προσέχεις στο μακιγιάζ για να δείχνεις πιο λαμπερή


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Μαΐου 2024

Είσαι άνω των 40; Αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να προσέχεις στο μακιγιάζ για να δείχνεις πιο λαμπερή
IG @ginemargrethe
Όσα πρέπει να αποφεύγεις στο μακιγιάζ για να διατηρείς φρέσκια, νεανική και λαμπερή την όψη της επιδερμίδας σου

Το μακιγιάζ έχει τη δυνατότητα να αναδείξει τα πιο ωραία χαρακτηριστικά του προσώπου, να βελτιώσει τις αναλογίες τους και να προσφέρει μια αναζωογονημένη όψη στην επιδερμίδα που ξεπερνά τα όρια της ηλικίας.

Ωστόσο, παρά τα πλεονεκτήματά του, τα λάθη στην εφαρμογή του μπορούν ατυχώς να τονίσουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που πιθανώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο πρόσωπο. Αν λοιπόν είσαι άνω των 40, εδώ θα βρεις τα τρία πιο κοινά λάθη μακιγιάζ που πρέπει να αποφεύγεις για να δείχνεις πιο φρέσκια και λαμπερή αυτή την εποχή.

Glittery ή Sparkly σκιές ματιών

Οι εξαιρετικά λαμπερές ή αστραφτερές σκιές ματιών μας ελκύουν, ωστόσο μπορούν να κάνουν πιο εμφανείς τις ρυτίδες. Αντ' αυτού προτίμησε να χρησιμοποιείς μια σκιά ματιών με πιο ζεστό τόνο και να διατηρείς την soft εφαρμογή στο κινητό βλέφαρο.

Jenny.Gr
IG @ginemargrethe

Ματ κραγιόν

Η σωστή φορμουλα είναι βασικό στοιχείο της επιλογής του κατάλληλου κραγιόν. Ενώ το ματ κραγιόν μπορεί να φημίζεται για την ανθεκτικότητά του, έχει τη δυνατότητα να αφυδατώσει τα χείλη. Καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη μας χάνουν τη φυσική τους υγρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα, σκάσιμο και ξηρότητα. Παράλληλα μια τέτοιου είδους φόρμουλα μπορεί να τονίζει τις ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα χείλη.

Jenny.Gr
IG @ginemargrethe

Πουδρένιο ρουζ

Το δέρμα γίνεται φυσικά πιο ξηρό με το πέρασμα των χρόνων και τα ρουζ σε μορφή πούδρας τονίζουν ακόμα περισσότερο τα σημάδια ξηρότητας. Σε αυτή την περίπτωση, ένα κρεμώδες ρουζ είναι αυτό που θα χαρίσει στην επιδερμίδα του προσώπου σου χρώμα υγείας και φρεσκάδας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.