ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

BB Cream, CC Cream ή Foundation: Ποιο προϊόν βάσης είναι ιδανικό για το δέρμα σου;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Ιουλίου 2024

BB Cream, CC Cream ή Foundation: Ποιο προϊόν βάσης είναι ιδανικό για το δέρμα σου;
IG @leoniehanne
Η βάση αποτελεί το Α και το Ω ενός υπέροχου μακιγιάζ

Όπως γνωρίζουμε οι περισσότερες γυναίκες που φοράμε μακιγιάζ, ένα καλό προϊόν βάσης είναι το κλειδί για να επιτύχουμε το ιδανικό φινίρισμα μιας αψεγάδιαστης επιδερμίδας. Ωστόσο η ποικιλία προϊόντων στην αγορά των καλλυντικών κάνει την επιλογή μια δύσκολη υπόθεση: foundation , BB cream ή CC cream; Η εύρεση της σωστής απόχρωσης, του επιπέδου κάλυψης και του φινιρίσματος μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά όταν βρούμε το κατάλληλο προϊόν, το αποτέλεσμα ραγματικά μάς ανταμείβει.

Η BB cream

Η BB cream - συντομογραφία του "beauty balm" ή "blamish balm" - είναι ένα έγχρωμο προϊόν με πρόσθετα οφέλη για την εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και τη διόρθωση των κηλίδων. Είναι πιο ελαφρύ σε κάλυψη από ένα κλασσικό foundation αλλά πιο παχύρρευστο από μια έγχρωμη ενυδατική κρέμα.

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

H CC cream

Η κρέμα CC - συντομογραφία του "color corrective" ή "color control" - βοηθά στην κάλυψη του ανομοιόμορφου τόνου και της υπερμελάγχρωσης, ενώ είναι ενισχυμέη με πρόσθετα συστατικά που καταπραΰνουν την ερυθρότητα και προάγουν τη λάμψη. Οι κρέμες CC έχουν πιο ελαφριά υφή από τις BB cream, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν ως βάση μακιγιάζ.

Το foundation


Εάν η κάλυψη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά σου στο μακιγιάζ, το foundation τότε είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, καθώς λειτουργεί για να δημιουργήσει έναν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις ατέλειες και άλλα σημάδια. Ενώ παλαιότερα οι συνθέσεις των foundation ήταν πιο πλούσιες και παχύρρευστες, σήμερα διαθέτουν άνετες φόρμουλες που γίνονται ένα με το δέρμα και το αφήνουν να αναπνέει.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.