ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Γκρίζες τρίχες;


TSVIGKOU

17 Οκτωβρίου 2013

Δεν σημαίνουν ότι γερνάτε!

Οι γκρίζες τρίχες μας υπενθυμίζουν ότι ωριμάζουμε και γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι δυσανασχετούν όταν τις βλέπουν στα μαλλιά τους, κυρίως οι γυναίκες, οι οποίες τις κρύβουν βάφοντας τα μαλλιά τους. Είναι όμως αλήθεια ότι οι γκρίζες τρίχες στη πραγματικότητα συμβαδίζουν με την γήρανση; Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι έχουν εμφανίσει γκρίζες τρίχες μετά τα 30 ή τα 20 τους!

Ας δούμε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις γκρίζες τρίχες:

• Οι γκρίζες τρίχες στην ουσία είναι οι τρίχες που έχουν χάσει την χρωστική τους ουσία μελανίνη και έτσι σε κάθε άνθρωπο παρουσιάζονται σε διαφορετική απόχρωση του γκρι ή άσπρου.

• Το ότι είδατε μερικές γκρίζες τρίχες στα μαλλιά σας δεν σημαίνει ότι γερνάτε πιο γρήγορα, είναι ένας μύθος. Η γήρανση είναι ένας λόγος εμφάνισης των γκρίζων τριχών αλλά δεν είναι και ο μοναδικός. Τα γονίδια παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο ειδικά όταν οι γονείς σας εμφάνισαν σε νεαρή ηλικία γκρίζες τρίχες.

• Όλοι έχουμε ακούσει τον μύθο ότι αν τραβήξουμε μια γκρίζα τρίχα θα βγουν περισσότερες, αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε μια γκρίζα τρίχα κόψτε τη κοντά στη ρίζα.

• Το κάπνισμα είναι επίσης ένας παράγοντας που επιταχύνει την εμφάνιση των γκρίζων τριχών, αφού επηρεάζει την παραγωγή μελανίνης που χρωματίζει τις τρίχες.

• Έρευνες έχουν δείξει ότι η εμφάνιση γκρίζων τριχών σε νεαρή ηλικία οφείλεται στην έλλειψη των βιταμινών του συμπλέγματος Β στον οργανισμό.

• Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η εμφάνιση των γκρίζων τριχών οφείλεται επίσης στο στρες, στο άγχος, στους επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες (ήλιος, ακτινοβολία, μόλυνση και άλλα), σε διάφορες ασθένειες και σε διάφορες φαρμακευτικές αγωγές.

• Τα γκρίζα μαλλιά χρειάζονται την ίδια ίσως και περισσότερη περιποίηση από τα κανονικά χρωματισμένα μαλλιά, επειδή είναι πιο τραχιά και θαμπά. Οπότε, επειδή γκριζάρανε τα μαλλιά σας, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε να τα περιποιείστε τακτικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.