ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Γνωρίζετε όλους τους λόγους που τα μαλλιά σας δε μακραίνουν;


Ελένη Τσούτση

26 Ιουλίου 2020

Γνωρίζετε όλους τους λόγους που τα μαλλιά σας δε μακραίνουν;

Όλες λατρεύουμε τα φυσικά, λαμπερά και μακριά μαλλιά και θέλουμε να ξέρουμε πώς μπορούμε να τα αποκτήσουμε και ποια είναι τα σωστά βήματα που πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε. Αν λοιπόν δυσκολεύεστε να φτάσετε το μήκος που επιθυμείτε και αναρωτιέστε γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό, τότε σας έχουμε παρακάτω τους κυριότερους λόγους.

 

#1. Έλλειψη σιδήρου

Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό σίδηρο. Οι καλύτερες πηγές διατροφικά είναι κοτόπουλο, γαλοπούλα, το βόειο κρέας, στρείδια, καρύδια, όσπρια, σπόροι, σπιρουλίνα και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Μία εξέταση μπορεί να σας ενημερώσει για τα επίπεδα σιδήρου σας και ανάλογα ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει κάποιο συμπλήρωμα.

#2. Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο ύπνος είναι απαραίτητος. Εάν δεν κοιμάστε αρκετά θα έχετε να αντιμετωπίσετε μία σειρά από προβλήματα υγείας, ένα από τα οποία είναι τα ανθυγιεινά μαλλιά και το θαμπό δέρμα. 

#3. Τα κουρεύετε πολύ συχνά

Σίγουρα τα μαλλιά μας πρέπει να τα καθαρίζουμε από την ψαλίδα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε συνέχεια στον κομμωτή μας. Βρείτε κάποιον που εμπιστεύεστε και ρωτήστε τον ποια συχνότητα κουρέματος πρέπει να ακολουθείτε και σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τις υπερβολές.

#4. Στρες

Οι επιπτώσεις του στρες υπάρχουν και στα μαλλιά.Τα υψηλά επίπεδα άγχους ή πίεσης μπορεί να οδηγήσουν σε κακή ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά ακόμα και σε απώλεια. 

Αν δεν καταφέρετε να μακρύνετε εύκολα τα μαλλιά σας, ακόμα και με όλες τις παραπάνω οδηγίες, μην ξεχνάτε ότι ένα από τα πιο στιλάτα κουρέματα της εποχής είναι το bob ή αλλιώς το καρέ. Ανανεώστε το κούρεμά σας και αποκτήστε το τέλειο στιλ. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.