ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Όλα τα οφέλη της λεβάντας για τα μαλλιά και την επιδερμίδα


Ελένη Τσούτση

31 Μαρτίου 2022

Όλα τα οφέλη της λεβάντας για τα μαλλιά και την επιδερμίδα
Τα αιθέρια έλαια έχουν σημαντική θέση στον κόσμο της ομορφιάς αφού τα οφέλη τους είναι πολλά τόσο για την υγεία της επιδερμίδας μας όσο και των μαλλιών μας

Ανάμεσα στα ευεργετικά έλαια είναι και η λεβάντα που ενώ οι περισσότεροι την λατρεύουμε για το υπέροχο χρώμα και άρωμά της, τώρα ήρθαν να προστεθούν και άλλοι λόγοι στη λίστα. Άλλωστε δεν υπάρχει πιο χαλαρωτικό άρωμα από τη λεβάντα. Πιο συγκεκριμένα, το έλαιο της λεβάντας βοηθάει σημαντικά να είναι μεταξένια τα μαλλιά και χωρίς ρυτίδες και ακμή το δέρμα μας.

Jenny.Gr

Αν παρατηρείτε ότι χάνετε περισσότερες τρίχες από το τριχωτό σας από ότι είναι φυσιολογικό ή έχετε έντονη πιτυρίδα, τότε δεν έχετε παρά να προσθέσετε στην καθημερινή σας hair routine το έλαιο λεβάντας. Λίγες σταγόνες πριν το λούσιμο αρκούν για να δείτε τα μαλλιά σας να αλλάζουν όψη μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι experts προτείνουν να προσθέσετε σταγόνες ελαίου λεβάντας στο σαμπουάν σας. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό, το λάδι λεβάντας μπορεί να προστεθεί στο αγαπημένο σας σαμπουάν. Προσθέστε δύο έως τρεις σταγόνες λάδι λεβάντας στην παλάμη σας και ανακατέψτε με την κανονική ποσότητα σαμπουάν σας. Αφήστε να δράσει για πέντε λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά.

Jenny.Gr

Ακόμη, το λάδι λεβάντας έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις και ακμή, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο και την ερυθρότητα. Εφαρμόστε έλαιο σε κηλίδες ακμής ή σπυράκια με μια μπατονέτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια υγιή επιδερμίδα.

Τέλος, το έλαιο λεβάντας ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη ροή των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα της επιδερμίδας. Έτσι θα μειώσετε τα σημάδια γήρανσης αλλά και τις λεπτές γραμμές.

Εντάξτε λοιπόν στην ρουτίνα ομορφιάς σας φυσικά έλαια όπως η λεβάντα και δείτε τα μαλλιά και το δέρμα σας να μεταμορφώνονται μέρα με τη μέρα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.