ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Υπάρχει καλύτερη εναλλακτική από το gel manicure;


Ελένη Τσούτση

7 Μαρτίου 2023

Υπάρχει καλύτερη εναλλακτική από το gel manicure;
Instagram/@jennaortega
Μήπως ήρθε η ώρα να επιλέξετε έναν διαφορετικό τρόπο που φτιάχνετε τα νύχια σας;

Οι New York Times έκαναν πρόσφατα μια έρευνα που όπως φαίνεται το gel manicure δεν και τόσο αθώα διαδικασία. Το manicure gel λοιπόν μπορεί να είναι δημοφιλή καθώς τα νύχια δεν ξεφλουδίζουν εύκολα. Ωστόσο, μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι υπεριώδεις λάμπες που χρησιμοποιούνται για αυτές τις θεραπείες νυχιών βλάπτουν τα κύτταρα με τρόπους που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο. Όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι New York Times, η τακτική χρήση των λαμπτήρων UV θα μπορούσε να επιταχύνει τη γήρανση αλλά και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφωνούν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στα κύτταρα του δέρματος, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά δεδομένα για να προσδιοριστεί πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το περιστασιακό manicure με gel, δήλωσε ο Chris Adigun, δερματολόγος στο Chapel Hill.

Τι προτείνουν λοιπόν οι nail experts;

Το «Dazzle Dry System» είναι μια καλή εναλλακτική. «Φεύγει όπως το κανονικό βερνίκι, έτσι οι περισσότερες από τις πελάτισσές μου δεν καταλαβαίνουν πότε το χρησιμοποιώ πάνω τους», ανέφερε η nail artist, Mazz Hanna στο «The Cut».

Υπάρχουν τέσσερα βήματα για τη συγκεκριμένη τεχνική: η αφαίρεση της λιπαρότητας από τα νύχια, η εφαρμογή του βερνικιού και το top coat. Επιπλέον, στεγνώνει στον αέρα σε μόλις πέντε λεπτά και μάλιστα δεν χρειάζεστε λάμπα UV.

Jenny.Gr

Ένα manicure με την τεχνική του Dazzle Dry μπορεί να κρατήσει ως και 11 ημέρες. Αν μάλιστα ανησυχείτε για την αφαίρεσή του, να σας εφησυχάσουμε καθώς η αφαίρεση είναι το καλύτερο μέρος: Το «Dazzle Dry» ξεκολλάει εύκολα με όποιον τύπο βερνικιού θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Τι πρέπει να προσέξετε;

Αν δεν ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες, δεν θα έχετε αποτελέσματα που μοιάζουν με gel. To κάθε βήμα έχει τη σημασία του για να έχουν τα νύχια σας την επιθυμητή λάμψη αλλά και την διάρκεια που θέλετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.