ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Γιατί τα μαλλιά χρειάζονται λούσιμο μετά τη βαφή; Οι colorists εξηγούν


Ελένη Τσούτση

7 Απριλίου 2023

Γιατί τα μαλλιά χρειάζονται λούσιμο μετά τη βαφή; Οι colorists εξηγούν
Instagram/@bizceizleyin
Το παρακάτω tip θα αναβαθμίσει τα βαμμένα σας μαλλιά

Αν έχεις βάψει τα μαλλιά σου σε κομμωτήριο, πιθανότατα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμα και αφού ο hair colorist έχει βάψει τα μαλλιά και τα έχει λούσει, έπειτα τα λούζει ακόμη μια φορά. Έχεις όμως αναρωτηθεί γιατί ακολουθεί αυτά τα βήματα;

«Το να λούζετε τα μαλλιά σας, είτε πριν είτε μετά τη βαφή στο κομμωτήριο στην Νέα Υόρκη είναι νόμος», εξηγεί η Allison Gandolfo, hair colorist στο Zahir Ziani Salon στο Μarie Claire. Με άλλα λόγια, το λούσιμο μετά τη βαφή είναι μέσα στο πακέτο που έκλεισες. Και αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που οι κομμωτές λούζουν τα μαλλιά αφού τα βάψουν. Αυτό το σχολαστικό λούσιμο εμποδίζει επίσης τις ρίζες να φαίνονται βαριές και λιπαρές. Επιπλέον, το λούσιμο προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής από την εισχώρηση των συστατικών της βαφής.

Jenny.Gr
Pexels

«Εάν τα μαλλιά δεν λουστούν μετά το χρώμα, τα προϊόντα μπορούν να μείνουν στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό», τονίζει ο expert. «Μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά σας πιο λιπαρά και βαριά.

«Το λούσιμο αμέσως μετά το χρώμα δεν επηρεάζει την ένταση του χρώματος των μαλλιών. Ωστόσο, τα έντονα κόκκινα θα ξεθωριάσουν μετά από πολλά λουσίματα.»

Jenny.Gr
Pexels

Είναι τόσο σημαντικό να διατηρούμε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής υγιή, έτσι ώστε τα θυλάκια να έχουν μια υγιή βάση για να αναπνέουν και να αναπτύσσονται. Ο κνησμός και το ξεφλούδισμα του τριχωτού ή οι ερεθισμοί του δέρματος μπορεί να προκληθούν από το γεγονός ότι δεν λούζεις σωστά τα μαλλιά ή το τριχωτό της κεφαλής μετά τη βαφή, επομένως είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.