ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τα καλύτερα κουρέματα για γυναίκες άνω των 60 (δεν είναι αυτά που νομίζεις)


Ελένη Τσούτση

15 Μαΐου 2023

Τα καλύτερα κουρέματα για γυναίκες άνω των 60 (δεν είναι αυτά που νομίζεις)
Instagram/@ jostrettell
Η ηλικία δεν καθορίζει το μήκος των μαλλιών και αυτές είναι οι σταρς το αποδεικνύουν

Υπάρχει μια θεωρία ότι όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο κοντά θα πρέπει να είναι τα μαλλιά σου. Αλλά αν η Helen Mirren μας δίδαξε με τον καλύτερο τρόπο ότι το μήκος των μαλλιών δεν σχετίζεται με τη γήρανση. Δεν υπάρχουν κανόνες και μάλιστα όλο και περισσότερο βλέπουμε στο red carpet τις αγαπημένες μας σταρς άνω των 60 να ποζάρουν με υπέροχα hair looks. Ναι, τα κοντά μαλλιά είναι μια πολύ καλή επιλογή αλλά όχι μόνο όταν μεγαλώνουμε. «Τα πάντα έχουν να κάνουν με το πώς νιώθει κάθε γυναίκα», επιβεβαιώνει ο Ondine Cowley, καλλιτεχνικός διευθυντής της Gielly Green.

Ποιο είναι το κατάλληλο μήκος μαλλιών για μια γυναίκα άνω των 60;

«Δεν συμφωνώ με την ιδέα ότι όσο μεγαλώνεις τόσο πιο κοντά πρέπει να είναι τα μαλλιά σου», αναφέρει στη VogueUk ο κομμωτής Luke Hersheson. «Νομίζω ότι μπορείς να έχεις μακριά ή κοντά μαλλιά ανάλογα με το σου στιλ σου και να επιλέξεις εκείνο το σχήμα που αναδεικνύει καλύτερα τα χαρακτηριστικά σου». Το κύριο ζήτημα είναι να βρεις το σωστό μήκος μαλλιών ανάλογα με το σχήμα του προσώπου, τον τύπο και την υφή των μαλλιών σου.

Για παράδειγμα, η Andie Macdowell, η Angela Bassett, η Michelle Yeoh, η Demi Moore, η Madonna και η Jane Seymour έχουν όλες ένα φρέσκο και νεανικό look χωρίς να έχουν το στερεοτυπικό κούρεμα της ηλικίας τους. «Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, χάνουν τα μαλλιά τους. Νομίζω ότι οι αφέλειες βοηθούν τα μαλλιά να δείχνουν πιο πλούσια», συμπληρώνει ο Luke Hersheson.

Στην παρακάτω gallery θα δεις υπέροχα hair looks που έχουν δοκιμάσει αγαπημένες μας σταρς άνω των 60:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.