ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Έχεις ώριμη επιδερμίδα; Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ


Ελένη Τσούτση

8 Σεπτεμβρίου 2023

Έχεις ώριμη επιδερμίδα; Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ
Instagram/@dorritboilerehauge
Το μακιγιάζ μπορεί να αναδείξει μοναδικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου όλων των ηλικιών

Αν έχεις ώριμη επιδερμίδα και αναζητάς το τέλειο μακιγιάζ, είσαι στο κατάλληλο άρθρο. Το να ακολουθείς τα κατάλληλα steps είναι πολύ σημαντικό για ένα φυσικό και φρέσκο μακιγιάζ. Οι makeup artists επισημαίνουν ότι πρώτα πρέπει να επιλέξεις καλλυντικά που είναι ιδανικά για την ηλικία και τις ανάγκες σου.

Μάλιστα, στην αγορά υπάρχουν πολλές φόρμουλες (για παράδειγμα foundations) που απευθύνονται σε γυναίκες άνω των 50 και ο στόχος είναι η κάθε γυναίκα σε κάθε ηλικία να βρίσκει τη φόρμουλα που ταιριάζει στις εκάστοτε ανάγκες της. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και μια σωστή φόρμουλα, (χωρίς φυσικά να αμελείς και το συστηματικό skincare), μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα.

Jenny.Gr

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουν πιο συχνά όσες έχουν ώριμη επιδερμίδα.

Εφαρμόζουν το make up χωρίς να έχουν ενυδατώσει την επιδερμίδα

Πολλές κάνουν το λάθος να εφαρμόζουν το makeup σε ξηρή επιδερμίδα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει κουρασμένη και θαμπή. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Εφάρμοσε μια μία πλούσια ενυδατική κρέμα και αφήστε τη να απορροφηθεί καλά.

Χρησιμοποιούν κραγιόν σε ξηρά χείλη

Η χρήση κραγιόν σε μη ενυδατωμένα χείλη κάνει το αποτέλεσμα όχι τόσο κολακευτικό. Μια κακή εφαρμογή κραγιόν τονίζει και τις ρυτίδες γύρω από το στόμα. Για να το αποφύγεις λοιπόν ενυδάτωσε καλά τα χείλη σου πριν την εφαρμογή του κραγιόν. Αν ακόμη, θέλεις τα χείλη σου να είναι πιο νεανικά, δοκίμασε να κάνεις πρώτα απολέπιση και έπειτα να εφαρμόσεις ένα lip balm.

Εφαρμόζουν πολύ concealer

Ένα επιπλέον αρκετά συχνός λάθος είναι ότι επιλέγουν είτε πολύ ανοιχτές, είτε πολύ σκούρες αποχρώσεις. Έτσι τα μάτια έχουν κουρασμένη όψη και δεν έχουν ζωντάνια. Αν θέλεις να είσαι βέβαιη ότι επέλεξες την σωστή απόχρωση, δοκίμασε την απόχρωση στην άκρη του σαγονιού σου. Τέλος, καλό είναι να αποφεύγεις μεγάλη ποσότητα. Εφάρμοσε το concealer με ταμποναριστές κινήσεις μόνο στις εσωτερικές γωνίες κάτω από τα μάτια, στα σημεία που οι σκιές είναι περισσότερο έντονες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.