ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Οδηγός ομορφιάς: Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών στο σπίτι με ασφάλεια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Νοεμβρίου 2023

Οδηγός ομορφιάς: Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών στο σπίτι με ασφάλεια
Συμβουλές για εύκολη και ασφαλή αφαίρεση του ημιμόνιμου βερνικιού νυχιών στο σπίτι

Τα άκρα μας θέλουμε να είναι πάντα περιποιημένα, απαλά και με όμορφα, λαμπερά νύχια. Οι περισσότερες από εμάς επιλέγουμε την εφαρμογή ημιμόνμου βερνικιού νυχιών, γιατί το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό και η ανθεκτικότητα και η διάρκειά του πολύ μεγαλύτερη. Ωστόσο, πρόκειται για ένα προϊόν του οποίου η αφαίρεση είναι περισσότερο πολύπλοκη από εκείνη του απλού βερνικιού. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις πώς να αφαιρείς το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών ακόμα και στο σπίτι, χωρίς φθορές και χωρίς υπερβολική προσπάθεια.

Τι είναι το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών

Αυτό είναι ένα επαγγελματικό βερνίκι νυχιών που διαρκεί περισσότερο από τις απλές φόρμουλες. Περιλαμβάνει τη χρήση ενός φωτός LED για να σκληρύνει το βερνίκι νυχιών και να δημιουργήσει αυτό το σκληρό εξωτερικό που κάνει τα νύχια ανθεκτικά και πολύ λαμπερά. Δεδομένου ότι περιλαμβάνει μια διαδικασία εφαρμογής διαφορετική από αυτή του «κλασικού» βερνικιού νυχιών, η αφαίρεση είναι επίσης διαφορετική και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να μην καταστραφούν τα νύχια.

Πώς αφαιρείται το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών στο nail bar

Οι επαγγελματίες του κλάδου συμφωνούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών είναι να επισκεφτείς ένα nail bar. Εκεί, το προϊόν αφαιρείται με μια λίμα για να αφαιρεθεί το γυαλιστερό επάνω στρώμα και να δημιουργηθεί μια τραχιά επιφάνεια. Στη συνέχεια, βαμβακεροί δίσκοι εμποτισμένοι με ασετόν τοποθετούνται σε κάθε νύχι και τα δάχτυλα τυλίγονται σε αλουμινόχαρτο για περίπου 10 λεπτά. Αφού αφαιρεθεί, χρησιμοποιείται ένα εργαλείο για να σπρώξει απαλά το βερνίκι και να το απομακρύνει από τη βάση του νυχιού. Στη συνέχεια, με ένα buffer, λειαίνεται απαλά η επιφάνεια του νυχιού και η διαδικασία ολοκληρώνετε με ένα ενυδατικό και θρεπτικό έλαιο περιποίησης.

Jenny.Gr
IG @overglowedit

Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών στο σπίτι

Η διαδικασία είναι λίγο πολύ η ίδια, αλλά με μερικές προφυλάξεις. Στην πραγματικότητα, τα εμποτισμένα με ασετόν κομμάτια βαμβακιού αφήνονται καλύτερα για περισσότερη ώρα, περίπου 15-20 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος, είναι δυνατό να αξιολογηθεί εάν το βερνίκι νυχιών μπορεί να αφαιρεθεί ή όχι. Για να το κάνεις αυτό, απλώς πίεσε το βερνίκι νυχιών με ένα εργαλείο νυχιών, προσέχοντας την κατεύθυνση από την επιδερμίδα προς την άκρη του νυχιού. Εάν το βερνίκι νυχιών σηκώνεται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, μπορείς να προχωρήσεις στην τελική αφαίρεση, διαφορετικά απλώς κάλυψε το νύχι ξανά με βαμβάκι και αλουμινόχαρτο για μερικά λεπτά ακόμα. Μετά την πλήρη αφαίρεση, τα νύχια σου ενδέχεται να έχουν κάποιες πιο θαμπές περιοχές. Για το λόγο αυτό, η συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσεις είναι να κάνεις μια ελαφριά απολέπιση με μια απαλή λίμα ή buffer και έπειτα να ενυδατώσεις την επιδερμίδα, αλλά και τα νύχια σου με ένα έλαιο, ακόμα και φυσικό, όπως για παράδειγμα το αμυγδαλέλαιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.