ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τριχόπτωση: Μήπως το σαμπουάν σου είναι ο λόγος που πέφτουν τα μαλλιά σου;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

4 Ιανουαρίου 2024

Τριχόπτωση: Μήπως το σαμπουάν σου είναι ο λόγος που πέφτουν τα μαλλιά σου;
IG @realbarbarapalvin
Η λίστα συστατικών σου δείχνει αν η σύνθεση του σαμπουάν είναι ασφαλής για την υγεία των μαλλιών σου

Το σαμπουάν αποτελεί βασικό προϊόν προσωπικής φροντίδας, με εκπληκτικά οφέλη για τα μαλλιά όταν περιέχει τα ιδανικά συστατικά για τις ανάγκες των μαλλιών μας, αλλά και συστατικά που περιποιούνται τα μαλλιά γενικά. Με απλά λόγια: μερικά σαμπουάν είναι καλύτερα από άλλα. Και αυτά που πρέπει να αποφεύγουμε είναι αυτά που περιέχουν αμφισβητήσιμα συστατικά που όχι μόνο βλάπτουν τα μαλλιά, αλλά μπορούν ακόμη και να συμβάλουν στην απώλειά τους.

Θειικά άλατα

Πιθανότατα έχεις ακούσει πολλά για τα θειικά άλατα και για το γεγονός ότι είναι καλύτερο να τα αποφεύγεις στα σαπούνια, τα σαμπουάν και τα conditioners. Όταν πρόκειται για τα μαλλιά, ειδικά, αυτό το συστατικό μπορεί να προκαλέσει αρκετά μεγάλη ζημιά.

Τα θειικά άλατα είναι στην πραγματικότητα περιττά στα σαμπουάν. Προστίθενται μόνο για να δημιουργούν αφρό και να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το σαμπουάν κάνει καλά τη δουλειά του. Η συνεχής έκθεση στα θειικά άλατα μπορεί να βλάψει τους θύλακες της τρίχας, κάνοντάς τους αδύναμους και εύθραυστους, γεγονός που οδηγεί σε πτώση των μαλλιών.

Μη υδατοδιαλυτές σιλικόνες

Οι μη υδατοδιαλυτές σιλικόνες είναι ένα δύσκολο συστατικό, επειδή, με την πρώτη ματιά, μπορούν πραγματικά να κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται καλύτερα, δίνοντάς τους επιπλέον λάμψη και απαλότητα. Αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Δεν πρέπει να συγχέονται με τις υδατοδιαλυτές σιλικόνες που είναι ασφαλείς για τα μαλλιά. Οι μη υδατοδιαλυτές σιλικόνες επικαλύπτουν τα μαλλιά -δημιουργώντας ένα φιλμ που μοιάζει με πλαστικό- για να δημιουργήσουν ένα λείο φινίρισμα, ωστόσο, επικαλύπτουν επίσης τον άξονα της τρίχας εμποδίζοντας οποιαδήποτε νέα θρεπτικά συστατικά ή υγρασία να εισέλθουν στον θύλακα της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά θα στερηθούν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν, προκαλώντας έλλειψη θρέψης που θα οδηγήσει σε τριχόπτωση.

Jenny.Gr
IG @realbarbarapalvin

Εναλλακτικές επιλογές

Απόφυγε όσο το δυνατόν περισσότερο τα θειικά άλατα και τις μη υδατοδιαλυτές σιλικόνες και προτίμησε πιο ήπιες συνθέσεις σαμπουάν με ποιοτικούς βελτιωτικούς παράγοντες, όπως honeyquat, πανθενόλη, βούτυρο κακάο, πρωτεΐνη σιταριού, φυτική γλυκερίνη και έλαιο jojoba. Αυτά τα συστατικά είναι πιο πολύτιμα για τα μαλλιά, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικά στη θρέψη τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.