ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Beauté την Κυριακή: Η DIY μάσκα με αλόη βέρα για υπέροχα μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Ιανουαρίου 2024

Beauté την Κυριακή: Η DIY μάσκα με αλόη βέρα για υπέροχα μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες
IG @chloecleroux
Η αλόη βέρα είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για ενυδατωμένα και λαμπερά μαλλιά με υγιές τριχωτό της κεφαλής

Ο κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο αυτή την εποχή, με το οποίο μπορεί να βρίσκεσαι κι εσύ αντιμέτωπη. Παράλληλα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών είναι πιθανό να παρατηρείς έντονη αφυδάτωση και ξηρότητα στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών σου. Δεν πρέπει ωστόσο να ανησυχείς, καθώς φτιάχνοντας τη δική σου μάσκα μαλλιών με star συστατικό την αλόη βέρα, μπορείς να μεταμορφώσεις άμεσα την εικόνα των μαλλιών σου από τις ρίζες ως τις άκρες!

Τα οφέλη της μάσκας μαλλιών με αλόη βέρα

Η αλόη βέρα έχει αντιφλεγμονώδεις και θρεπτικές ιδιότητες. Μπορεί να σε βοηθήσει να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου ενυδατωμένα και να καταπραΰνεις το τριχωτό της κεφαλής σου. Το φύλλο του φυτού της αλόης βέρα είναι πλούσιο σε νερό, ιδιαίτερα στο εσωτερικό στρώμα του φύλλου, έτσι βοηθά στην ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών και «κλειδώνει» την υγρασία. Ως υγραντικό, η αλόη βέρα ενυδατώνεται, προσελκύοντας και δεσμεύοντας το νερό. Αυτές οι ιδιότητες κάνουν τη μάσκα μαλλιών με αλόη βέρα ιδανικές για την επίτευξη υγιών και λαμπερών μαλλιών, με μειωμένα ποσοστά φθοράς.

Όσον αφορά στο τριχωτό της κεφαλής, η αλόη βέρα είναι ένα γνωστό αντιφλεγμονώδες συστατικό που καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να ηρεμήσει τον ερεθισμό, όπως αυτός που προκαλείται από την πιτυρίδα ή το ξηρό δέρμα. Έτσι, τα μαλλιά σου δείχνουν υπέροχα μετά τη χρήση της μάσκας, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής σου αποκτά μια απίστευτα αναζωογονημένη αίσθηση.

Jenny.Gr
IG @chloecleroux

Η DIY μάσκα μαλλιών με Aloe Vera

Συστατικά

  • Ένα φύλλο αλόης βέρα ή τζελ αλόης βέρα
  • Ένα έλαιο της επιλογής σου (ιδανικά, επίλεξε ανάμεσα σε λάδι καρύδας, ελαιόλαδο ή έλαιο argan.

Οδηγίες

  • Εάν αποφασίσεις να πάρεις ένα φύλλο αλόης, θα χρειαστεί να εξαγάγεις το περιεχόμενο τζελ του φύλλου.
  • Ανάμειξε 3-4 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης βέρα με 6-8 κουταλιές της σούπας από το έλαιο της επιλογής σου σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια υφή σαν πάστα.
  • Αυτό είναι! Η μάσκα είναι έτοιμη για εφαρμογή στα μαλλιά σου. Άπλωσέ τη και άφησέ τη να δράσει τουλάχιστον για 30’ πριν λουστείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.